Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

25-27 septembrie 2023 – sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România găzduită de Eparhia greco-catolică de București

În perioada 25-27 septembrie 2023, Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București va găzdui întâlnirea de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România. Sesiunile de lucru vor avea loc la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni, din apropierea capitalei.

Sfânta Liturghie arhierească de deschidere a Conferinței Episcopilor din România va avea loc luni, 25 septembrie 2023, de la orele 18.00, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50, București). Cu această ocazie și în zilele ce vor urma, curtea catedralei greco-catolice din capitală va găzdui și o expoziție comemorativă a Muzeului Ororilor Comunismului, la 75 de ani de la decretul abuziv de scoatere în afara legii a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice.

Miercuri, 27 septembrie 2023, la Academia Română, vor fi evocați cei șapte fericiți episcopi martiri greco-catolici, beatificați în 2019, la Blaj, de către Sfântul Părinte Papa Francisc. Evenimentul „Credința noastră, viața noastră” – de evocare a celor șapte episcopi uniți, mărturisitori ai credinței și oameni de caracter – se va desfășura cu intrare liberă, de la 10.30, în aula Academiei Române (Calea Victoriei 125, București).

Conferința Episcopilor din România se întrunește de două ori pe an și îi reunește pe toți episcopii greco-catolici și romano-catolici din România, exprimând unitatea Bisericii locale și comuniunea cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte Papa.

Biroul de Presă al Eparhiei greco-catolice de București

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.