Sâmbătă, 13 Iulie 2024

Asociaţia Tinerilor Catolici Maramureş (ATCM) s-a format în 1992 la inițiativa unui grup de tineri din Baia Mare și împrejurimi.

Motivaţia iniţiatorilor a fost dorinţa de a repune în valoare principiile creştine: adevăr, moralitate, iubire, credinţă. Drumul cu suişuri şi coborâşuri nu i-a descurajat, ci au luptat în continuare pentru îndeplinirea visului. Grupul de tineri care se identifică astăzi cu ATCM a preluat şi continuat aspiraţiile predecesorilor.

În cadrul întâlnirilor săptămânale se propune o educație fundamental umană și creștină prin activități nonformale, spirituale, culturale, sociale, de formare și recreativ-distractive.

Întâlnirile au loc în fiecare joi, începând cu ora 18:00, la biserica Sf. Cruce din Baia Mare.

În ce privește temele dezbătute, coordonatorii grupului încearcă să plaseze în centrul activităților tema anului pastoral, care în acest an este milostivirea.

Activitatea asociației se desfășoară și în exterior, tinerii din ATCM participă ca voluntari la diverse evenimente (Ziua mondială a bolnavului, concursul de șah pentru copii "Aventura șahului", Concertul eparhial de colinde, IETC) sau fac ieșiri în natură, la munte, drumeții etc.

Cine se poate înscrie în asociație

Orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 13 și 30 de ani este binevenit să participe la întâlnirile din fiecare joi începând cu ora 18:00. Înscrierea constă în preluarea de către coordonatori a datelor de contact (nr. de telefon, email, adresă). În acest moment asociația cuprinde 40 de membri.

Preşedintele asociaţiei: Mihai Şimon

Asistent spiritual: pr. dr. Angel Zareczki

Coordonatori activităţi: Grumaz Felicia şi Ştefan Oana