Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril sărbătoriți la Satu Mare

În numele celor doi Arhangheli pe care îi sărbătorim este cuprins numele lui Dumnezeu: „Gabriel înseamnă Puterea lui Dumnezeu, iar Mihail, Cine este ca Dumnezeu?... Este puterea lui Dumnezeu care vine și se împlinește, se actualizează în slăbiciunea și dimensiunea firească a omului” a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcopul de Maramureș, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească miercuri, 8 noiembrie 2023, cu ocazia sărbătorii hramului parohiei.

Au concelebrat: părintele vicar general Florin Fodoruț, părintele paroh și protopop Dumitru Roman, pr. vicar parohial Eduard Fischer și un sobor de preoți invitați la sărbătoare. A diaconat părintele diacon Ovidiu Iusco.

„Viața creștinească este chemarea de a spori prezența lui Dumnezeu și a o face vizibilă prin acțiunile și viața noastră”, a afirmat PS Vasile, punctând că „Răul este prezent în lume și nimeni nu poate să spună că nu l-a simțit pe pielea lui, în mintea lui sau în carnea lui. Acolo unde Dumnezeu este prezent și viu, gândurile se limpezesc, inimile primesc pacea”. Ierarhul a îndemnat credincioșii să conștientizeze faptul că, asemenea celor 72 de discipoli din evanghelia sărbătorii (Lc. 10,16-21), „suntem și noi trimiși, cei de astăzi, creștinii de astăzi, preoții sunt trimiși, la fel ca ucenicii și apostolii, să vestească Cuvântul Lui Dumnezeu pentru sfințirea noastră și cultivarea speranței vieții veșnice” și a cerut Domnului „să ne dea și nouă harul contemplării și adorării lui Dumnezeu, ca să putem să dedicăm timp în viața noastră în mod constant adorării lui Dumnezeu și ceea ce credem să împlinim, să săvârșim”. „Cine săvârșește binele în viața lui, în inima și gândurile lui, acela trece în lumină, o lumină care nu se stinge odată cu terminarea vieții și trecem în Lumina cea fără de sfârșit și trăim în Dumnezeu, cu Îngerii adoratori”, a afirmat PS Vasile, invitând credincioșii prezenți la hramul Sfinților Arhangheli la practicarea vieții creștinești și la a înfăptui binele, pentru câștigarea bucuriei eterne, alături de Îngerii din cer. 

Părintele paroh și protopop Dumitru Roman a mulțumit Preasfinției Sale Vasile pentru acest profund cuvânt de învățătură, dar și colegilor preoți și credincioșilor care s-au unit sărbătorii parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. 

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.