Joi, 28 Martie 2024

Centenar pr. dr. Vasile Lucaciu – Programul evenimentelor

În Eparhia Greco-Catolică de Maramureș se pregătesc o serie de evenimente care se vor desfășura la Baia Mare și la Satu Mare, cu ocazia Centenarului Părintelui dr. Vasile Lucaciu, care a trecut la Domnul pe data de 29 noiembrie 1922.

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

Duminică, 27 Noiembrie, în Protopopiatul Satu Mare, Parohia "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", după Sfânta Liturghie de la ora 10:30, va avea loc prezentarea cărții: Tiron Albani - „Leul de la Sișești”, reeditare, Ed. Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2022. Ediție îngrijită de Adriana Zaharia, cu o prefață de Dumitru Păcuraru.

Vor prezenta: 

Liviu Marta, Director al Muzeului Județean de Istorie din Satu Mare.

Dr. Adriana Zaharia, istoric.

Marți, de 29 Noiembrie, începând cu ora 8:45, printr-o colaborare între Departamentul de Cultură a Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș, Colegiul Național "Vasile Lucaciu" din Baia Mare și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare, se organizează o excursie tematică la Șișești cu aproximativ 60 de elevi ai Colegiului. 

Marți, 29 Noiembrie, de la ora 16:00, va avea loc, la Sala Millenium (Str. Vasile Lucaciu 2) din Baia Mare, conferința „Centenar Părintele dr. Vasile Lucaciu”. Cu participarea Preasfințitului Părinte Vasile Bizău.

Vor conferenția:
Prof. univ. dr. Toader Nicoară
Dr. Adriana Zaharia
Pr. Alin Vara.

Moderator:

Pr. dr. George Nicoară

Moment muzical: Cvartetul Euroart din Baia Mare.

În cadrul evenimentului va fi prezentat albumul "Părintele Dr. Vasile Lucaciu", publicat în anul 2018 de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, editor pr. dr. George Nicoară, Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare.

Joi, 1 Decembrie, de la ora 13:30, Părintele Lucaciu va fi comemorat prin Te Deum-ul și parastasul celebrate, după tradiție, în „Biserica tuturor românilor” din Șișești.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.