Joi, 28 Martie 2024

Hramul parohiei „Neprihănita Zămislire” din Jibou

Duminica a XXVII -a după Rusalii a reprezentat prilej de dublă sărbătoare pentru Parohia Greco-Catolică ,,Neprihănita Zămislire” din Jibou, întrucât a avut loc atât celebrarea Hramului parohiei, cât și încreștinarea fetiței  Ilaria Anastasia, fiica părintelui paroh.

În urma invitațiilor adresate, la eveniment au luat parte Preasfințitul Vasile BIZĂU, Episcop Greco-Catolic de Maramureș, Preasfințitul Claudiu POP, Episcop auxiliar al Curiei Arhiepicopale de Alba Iulia și Făgăraș, părintele Anton CIOBA, Rector al Seminarului Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan”, din Oradea, părintele Emil GÎRBOAN, Protopop de Baia Mare, dar și alți preoți din parohiile invecinate.

Evenimentul a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești, animată fiind de corul ,,Scuola Canthorum" al Seminarului Greco-Catolic din Oradea, condus de către Maestrul Radu Mureșan.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, Claudiu POP, a transmis comunității un mesaj profund. Acesta a vorbit despre importanța iubirii frațești, care este mai presus de confesiunea din care facem parte, cât și despre faptul că lupta noastră nu este între noi, căci suntem frați, însă împreună să luptăm împotriva răului și a păcatului; făcând referire la Hramul Neprihănita Zămislire, Preasfințitul a vorbit despre importața și însemnătatea acestei sărbători închinate Sfintei Fecioare Maria nascută fără de păcat (strămoșesc).

La finalul Sfintei Liturghii, corul Seminarului a introdus comunitatea în atmosfera Sărbătorii Nașterii Mântuitorului (care se apropie) printr-un recital de colinde urmat apoi de conferirea Sfintelor Taine ale Botezului și Mirului de către PS Vasile BIZĂU, fiicei mele Ilaria Anastasia. Evenimentul s-a concluzionat cu o agapă frătească.

Mulțumim pe această cale Preasfințitului Vasile BIZĂU și Preasfințitului Claudiu POP pentru disponibilitatea de a se uni cu noi în rugăciune; Seminarului din Oradea pentru prezență și pentru că ne-au încăntat inimile cu vocile lor; preoților prezenți, credincioșilor și nu în ultimul rând tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului.

Pr. Matei CHIRILOAEI

jibou1

jibou2

jibou3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.