Joi, 28 Martie 2024

Botezul Domnului 2023: „Suntem invitați să ne reînnoim credința... Isus se solidarizează cu noi, pentru a ne conduce înspre Țara libertății”– PS Vasile

„În sărbătoarea Botezului Domnului suntem invitați să ne reînnoim credința și să privim înspre Mântuitorul nostru Isus Hristos, la râul Iordanului, care vine să se boteze de către Ioan și să vedem manifestarea Preasfintei Treimi, manifestarea lui Dumnezeu, o manifestare care este vizibilă și simțită, care atinge conștiințele, inima, simțurile omului și astfel omul este chemat să-l urmeze pe Isus. În Fiul Său, Dumnezeu realizează deplina umanitate și noi, prin El, avem, de asemenea, posibilitatea să fim pe deplin umani”. Astfel a adus în lumină Preasfințitul Vasile Bizău transformarea pe care omul o simte atunci când se lasă ghidat de harul lui Dumnezeu, în omilia din ziua sărbătorii Botezului Domnului, 6 ianuarie 2023, la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare.

La râul Iordanului, Isus stă la rând cu toți oamenii, „El se solidarizează cu noi toți, cu slăbiciunile noastre. În felul acesta, iubirea Lui infinită poate să ne atingă; altfel nu găsește o altă soluție să fie alături de noi și să ne învețe, să ne conducă înspre Țara libertății, Țara eliberării și Împărăția lui Dumnezeu, care este Împărăția Iubirii infinite și nemăsurate”... „Botezul, pe care l-am primit cu toții, ne aduce aminte că suntem pe acest drum, al eliberării și al libertății, împreună cu toți frații noștri din Biserica Universală”, a punctat Ierarhul, explicând că un drum de credință se face împreună, în comuniune cu ceilalți, cu toată Biserica și nu este un parcurs strict personal.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.