Vineri, 29 Martie 2024

Campus la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Baia Mare

54 de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani au participat, în perioada 30 august – 2 septembrie 2021 la tabăra de vară organizată la mănăstirea Surorilor Baziliene din Baia Mare. Tema campusului a fost „Fiecare este prețios și important în ochii Lui Dumnezeu” și aceasta a fost aprofundată de către Sora Bernadeta Chindriș, alături de 20 de voluntari din Parohia Bunavestire din Baia Mare, care au fost implicați în organizarea și buna desfășurare a activităților și jocurilor din aceste zile.

Programul a cuprins învățarea de cântece religioase, momente de rugăciune și numeroase jocuri, printre care unul foarte iubit: căutare de comori. „Copiii au parcurs un traseu anevoios și obositor, dar au reușit să-și atingă scopul și misiunea pe care și-au propus-o. După parcurgerea traseului și a probelor pregătite de voluntari, au găsit comorile, dar cea mai mare comoară au găsit-o în timpul Adorației euharistice, unde s-au oprit să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru comorile din viața lor: părinți, prieteni, bunici, voluntari, surori”, ne spune sora Bernadeta.

Participanții, împărțiți pe echipe, au participat la jocuri competitive, ateliere de pictură origami, teatru și dansuri, iar la final au prezentat sceneta „Trupul lui Cristos”, după textul biblic din 1Cor 12,12-27.

„Mie cel mai mult mi-a plăcut să dansez, dar mi-a plăcut toată tabăra”, afirma Ana, o fetiță de 9 ani care a participat la tabără. Alex (8 ani), a apreciat cel mai mult faptul că a putut picta pe lemn și a putut să-și ducă amintirea acasă, iar Luca (10 ani) s-a declarat încântat de întreaga tabără, nu a reușit să aleagă un moment preferat. Mihai (9 ani) a rămas impresionat de căutarea de comori prin pădure și la finalul taberei a declarat că tabăra i s-a părut prea scurtă. Timp frumos al prieteniei și descoperirii petrecut împreună, timp care lasă amintiri frumoase tuturor celor care au participat la campusul de pe Dealul Crucii.

În încheiere, copiii au primit diplome de participare. Au fost clipe de bucurie și de pace, trăite prin rugăciune și comuniune cu Domnul și cu prietenii, așa cum a declarat la final sora Bernadeta Chindriș: “Am trăit clipe de mulțumire în aceste zile. Bucuria mea a fost să văd implicarea, energia și dăruirea copiilor în toate activitățile din aceste zile!  Recunoștința și mulțumire Domnului pentru copii și părinții lor!”.

Biroul eparhial de presă

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.