Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

A apărut revista eparhială „Lumina Credinței”

A fost tipărit primul număr din anul 2022 al revistei eparhiale „Lumina Credinței”, publicație trimestrială a Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș.

Revista se deschide cu secțiunea „Cuvântul păstorului”, în care Preasfințitul Vasile Bizău îndeamnă credincioșii și preoții greco-catolici să participe activ la recensământul populației,  în care să se declare greco-catolici, întrucât viitoarele decizii politice si sociale vor fi elaborate pe baza recensământului. Este scrisoarea circulară trimisă în toate parohiile Eparhiei și citită în biserici duminică, 13 martie.

Părintele Emil Gîrboan ne prezintă „O viziune liturgică asupra psalmilor”, iar părintele drd. Florin Fodoruț scrie despre „Simțurile în Liturghie”. Părintele Vasile Trifoi tratează tema „Pacea pornește din propria inimă” iar pr. dr. Vasile Iusco semnează articolul „Prima vizită pastorală a Fericitului Alexandru Rusu în Maramureșul istoric (III)” În secțiunea dedicată artei, pr. Lucian Lechințan S.J. semnează textul „Vermeer, lumină din lumină”, iar pr. Emil-Marian Ember scrie articolul „Războiul – un atu moral sau un moft egoist?!”

Pr. Laurențiu Costin semnează textul „Sinodul Bisericii și darul ascultării”, iar pr. dr. Florin Marușciac „Ospățul mistic al sărbătorilor”.

Pr. dr. George Marius Nicoară scrie „Ultima libertate a suferinței”, iar Dna. Antoaneta Turda, „Enigmele unui itinerar spiritual”. În continuare apare articolul dl. Dorin Ștef „De la arta populară maramureșeană la opera universală a lui Constantin Brâncuși”. La „Prezentarea parohiilor”, părintele Vasile Daniel Pop expune date legate de parohia „Sfântul Anton de Padova” din Mireșu Mare. La final apare articolul „Împotriva triumfalismului și a mondenității spirituale”, de Diego Fares S.J. și „Vizita pastorală în parohia „Bunavestire” din Baia Mare, consemnată de Biroul eparhial de presă.

Revista se poate achiziționa din parohii sau de la Sediul Episcopiei, la prețul de 7,5 Ron. Un abonament anual costă 30 Ron.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.