Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Asociația AGRU a fost reconstituită în parohia Strâmtura

La inițiativa și prin implicarea părintelui paroh Piț Daniel, la începutul lunii martie 2024, a fost reconstituită Asociația AGRU în parohia Strâmtura din Protopopiatul Iza-Vișeu.

Dacă ședința de reconstituire a avut loc pe data de 3 martie, moment în care în asociație s-au înscris 12 membri din comunitate, în decursul săptămânii care a urmat, aceasta a primit alte șapte cereri de adeziune, fapt îmbucurător pentru parohie, dar și pentru întreaga asociație eparhială. 

„Personal, mă bucur foarte mult de faptul că propunerea și ideea a fost primită cu entuziasm, iar cei prezenți și-au manifestat dorința de a se implica. Se simte faptul că laicii doresc să se implice activ în proiecte ce vizează binele Bisericii”, a declarat pentru biroul de presă părintele paroh Piț Daniel, care, în cadrul întâlnirii din 3 martie a expus istoricul AGRU parohial, aducând în lumină faptul că în anul 1936, acesta avea în parohia Strâmtura 107 membri.

Asociația  Generală a Românilor Uniți Greco-Catolici este o asociație care activează în sprijinul parohiilor și a întregii Biserici, ajutând în activitatea pastorală a acestora.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.