Vineri, 19 Aprilie 2024

COMUNICAT: Sesiunea ordinară de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice

Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, s-au reunit în sesiune sinodală ordinară între 7-8 iunie 2023 la Blaj, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian. 

Miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ora 18.00, Episcopii au participat la deschiderea Conferinței Internaționale de Istorie a Comunismului dedicată comemorării a 75 de ani de la desființarea ilegală a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, iar în dimineața zilei de 8 iunie au celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj.

De asemenea, Episcopii l-au primit în cadrul sesiunii sinodale pe Mons. Germano Penemote, însărcinat cu afaceri al Nunțiaturii Apostolice în România.

Membrii Sinodului au aprobat Normele de Drept particular pentru a fi înaintate Dicasterului pentru Bisericile Orientale; a fost aprobat noul Statut AGRU; s-au analizat diferite aspecte ale vieții consacrate. Din partea Comisiei Sinodale Liturgice, Maica Eliane de la Schitul „Sfânta Cruce” din Stânceni a prezentat un proiect de reformulare a unor texte liturgice referitoare la poporul evreu.

Următoarea sesiune sinodală ordinară se va desfășura la Blaj în intervalul 30-31 octombrie 2023.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, din România şi din afara granițelor țării.

Notar

Pr. Liviu Ursu

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.