Joi, 18 Aprilie 2024

Părintele Mihai Marina – originar din Maramureș – este noul paroh al credincioșilor greco-catolici români din Franța

Duminică, 12 decembrie, în sânul comunității greco-catolice române de la Paris a avut loc un moment de sărbătoare. Părintele Mihai Marina a fost instalat paroh al Parohiei Sfântul Gheorghe din Paris.

În cadrul Sfintei Liturghii celebrată de Pr. Mihai Marina, împreună cu Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului ”Pio Romeno” din Roma, Pr. Alin Cîndea și alți preoți invitați, Mons. Pascal Gollnisch, Vicar General al Catolicilor Orientali din Franța, l-a instalat paroh pe părintele Marina, care slujește de opt ani în cadrul comunității românești din capitala Franței. Noul paroh îi succedă în această misiune Preasfinției Sale Cristian, care și-a încheiat slujirea la Paris odată cu alegerea sa ca episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș. 

Atmosfera a fost una cu totul de sărbătoare, prin participarea numeroasă la Sfânta Liturghie, de la care nu au lipsit familia noului paroh venită din România pentru această ocazie, dar și alți invitați de seamă. După încheierea slujbei, cei 30 de copii care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie Solemnă au pregătit un frumos program de Crăciun, care a început cu o procesiune până în fața Sfântului Altar unde s-a desfășurat sceneta Nașterii Domnului, având toate personajele biblice reprezentate; copiii au fost conștiincios pregătiți de către Flaviu și Adina Turbui.

Un grup de bărbați de la Tirșolț (jud. Satu-Mare), precum și un tânăr din parohie, i-au încântat pe cei prezenți cu frumoase colinde tradiționale învățată de la moșii și strămoșii lor.

Bineînțeles din acest moment de sărbătoarea nu putea să lipsească Moș Crăciun, care a ascultat cu atenție cele prezentate, declarându-se mulțumit, având în cele din urmă daruri pentru toții copiii prezenți.

În acest răstimp binecuvântat de pregătire pentru întâmpinarea Pruncului Isus răsună în inimile noastre urarea copiilor pe care ne-au făcut-o la sfârșit:

Astăzi noi v-am colindat,

Sfaturi bune v-am lăsat,

Mulţumim c-ați ascultat.

Iar de-o fi să daţi de greu,

Amintiţi-vă mereu,

Că există Dumnezeu.

ACC - http://www.e-communio.ro

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.