Vineri, 29 Martie 2024

CIOLT: Vizită pastorală a Preasfințitului Vasile în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”

Duminică, 27 noiembrie 2016, Preasfințitul Vasile Bizău a fost prezent în parohia greco-catolică din Ciolt, pentru a se ruga împreună cu această comunitate „care se bucură de faima de a fi constituită în jurul Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că profilul creștinilor de aici din Ciolt este acela al oamenilor pacifici, al oamenilor care caută cu inima curată Cuvântul lui Dumnezeu”, potrivit afirmațiilor făcute de Ierarh la începutul cuvântului de învățătură rostit în cadrul celebrării liturgice. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Eparhul de Maramureș împreună cu un sobor de cinci preoți, în frunte cu părintele protopop Butean Vasile și părintele paroh Simion Voicu. Au participat, de asemenea, părintele ortodox din localitate, numeroși credincioși din comună și din parohiile învecinate, precum și primarul și viceprimarul orașului Șomcuta Mare, oraș de care localitatea Ciolt aparține din punct de vedere administrativ.

Doar cuvinte de laudă din partea Preasfinției Sale Vasile pentru parohul locului, pr. Simion Voicu, pe care l-a numit model de viață preoțească și de slujitor al Bisericii. „Ce frumoase sunt veșmintele creștine: bunătatea, îndelunga răbdare, cinstea, iertarea și peste toate, haina cea mai lungă care le acoperă, dragostea. Știm că în această comunitate din Ciolt aceste virtuți se pot vedea. Și ele se pot vedea pentru că păstorul acestei comunități este cel care s-a străduit să zidească, să semene sămânța, să o plivească și prin dăruire și răbdare, să aștepte să crească. De aceea, părintele paroh Simion Voicu este un model de viață preoțească, este un model de slujitor al Bisericii, este un model al celor care slujesc comunitatea în răbdare și care așteaptă, de asemenea, să se bucure de ceea ce a semănat, de roadele Cuvântului lui Dumnezeu”, a spus Eparhul. 

Părintele paroh a mulțumit, la rândul său, Bunului Dumnezeu, care a învrednicit comunitatea din Ciolt să trăiască astfel de clipe de sărbătoare, dat fiind faptul că este prima vizită pastorală a unui episcop greco-catolic aici, după anul 1948. A mulțumit astfel Preasfințitului Vasile pentru toată susținerea pe care o arată parohiei, părintelui protopop, corului din Șomcuta Mare, autorităților locale și tuturor preoților și credincioșilor prezenți la sărbătoarea parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.