Joi, 18 Aprilie 2024

Sfântul Francisc sărbătorit la Satu Mare

„Sărbătoarea hramului este un eveniment ce reunește pe toții fiii parohiei, împreună cu cei pe care i-ați invitat să vă fie alături în parcursul de credință, deoarece cu toții avem nevoie să fim confirmați sau avem nevoie să fim însoțiți sau avem nevoie să fim sprijiniți în parcursul nostru spiritual. Pentru că, în drumul de credință, avem nevoie întotdeauna de însoțitor, avem nevoie de părinți și părinții sunt cei care știu cel mai bine, pentru că au trecut prin viață, cum să-și îndrume fiii”. Sunt cuvintele Preasfințitului Vasile în deschiderea cuvântului de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii duminică, 2 octombrie 2016, la Satu Mare. Aici, în parohia „Sf. Francisc de Assisi”, s-au adunat numeroși credincioși din oraș și din împrejurimi, precum și un sobor de unsprezece preoți pentru a se ruga împreună și a-l cinsti pe Sfântul Francisc, ocrotitorul bisericii și al comunității.

„Sfântul Francisc ne-a arătat că lucrarea lui Dumnezeu în viața omului este una reală și posibilă, îl face pe om să guste viața din plin, în sensul experimentării bucuriei sufletești atunci când rămâi fiul celui Preaînalt. A descoperit că este fiul lui Dumnezeu și nu a mai pregetat și a predat hainele sale tatălui său care avea o anumită avere... A renunțat la statutul său de fiu al tatălui pământesc ca să devină fiul Tatălui Ceresc”, a spus Ierarhul în omilia sa.

La sfârșit, părintele paroh Ovidiu Bârle a mulțumit tuturor celor care au răspuns invitației de a sărbători împreună hramul comunității din Satu Mare care poartă numele sfântului săracilor. 

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.