Joi, 28 Martie 2024

TISA: Hramul bisericii „Nașterea Maicii Domnuluiˮ

Credincioșii parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Tisa au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Vasile Bizău, cu ocazia hramului bisericii, duminică, 11 septembrie a.c. Liturghia a început la ora 11:00 și a fost celebrată de către Eparhul de Maramureș, împreună cu părintele vicar pentru Ucrainieni, Dubovici Mihai, pr. protopop de Sighet, Vasile Iusco, părintele paroh, Dunca Gheorghe și cu un sobor de preoți din parohiile învecinate.

„Privind la conținutul sărbătorii Nașterea Maicii Domnului, nu putem decât să proclamăm cu tărie și cu toată convingerea lucrarea lui Dumnezeu care biruie firea, să proclamăm biruința vieții… Și așa cum Maica Domnului a apărut în lume ca și biruința lui Dumnezeu asupra firii și împlinirea planului lui Dumnezeu, tot așa și astăzi pentru noi, acelaș lucru este la fel de valabil. Dumnezeu, în prezența sa în viața noastră, biruie întotdeauna limitele naturii, învinge posibilitățile limitate ale omului și îl conduce înspre El și înspre împlinire”, a spus Preasfințitul în deschiderea omiliei rostite în cadrul celebrării.

Pornind de la versetul „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său, unicul născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Io. 3,16), Ierarhul a vorbit despre iubire: „Iubirea lui Dumnezeu este una salvatoare și mântuitoare. Iubirea omului are de învățat din această iubire a lui Dumnezeu și ea se conectează la veșnicie în măsura în care omul este capabil să o primească în sine. Este o iubire care întrece posibilitățile omului și limitele firii omului, pentru că iubirea omului este una limitată și are nuanțe de egoism, cu toată bunăvoința omului. În schimb, iubirea lui Dumnezeu este una gratuită și de aceea, răstignirea lui Hristos este această dovadă a iubirii lui Dumnezeu”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh a rostit mulțumirile ce s-au îndreptat către toți cei prezenți la sărbătoarea din Tisa: „Pentru noi este o zi deosebit de importantă, așa cum și Preasfințitul a amintit în predica sa, o zi de mare bucurie pentru că noi sărbătorim azi un dublu eveniment: în primul rând, este sărbătoarea comunității noastre greco-catolice, apoi sărbătorim venirea în parohie a Preasfințitului Vasile, după șaisprezece ani de la vizita unui episcop aici”, a spus părintele Dunca Gherghe.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.