Miercuri, 24 Aprilie 2024

VIȘEU DE JOS – Hramul bisericii „Sf. proroc Ilie Tesviteanul”

Duminică, 17 iulie 2016, comunitatea greco-catolică din Vișeu de Jos a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe Preasfințitul Vasile Bizău, care a celebrat aici Sfânta Liturghie începând cu ora 11:00. S-au alăturat în rugăciune și cântări părintele paroh Mircea Tivadar, pr. protopop Vasile Codrea, pr. protopop Vasile Iusco și alți preoți și credincioși veniți din parohiile învecinate, cu toții invitați la sărbătoarea hramului bisericii.

În cuvântul său de învățătură, Ierarhul Eparhiei a vorbit despre credință, bunătate și slujire: „În măsura în care slujim pe cel de lângă noi sau îi purtăm de grijă, având milă de el, în măsura în care ne rugăm pentru toată lumea, în măsura în care suntem omenoși cu ceilalți, ne manifestăm credința. Adeseori avem impresia că, credință este doar atunci când trebuie să apelăm la Dumnezeu în momentele grele din viața noastră. Și cel care se duce la biserică și plătește mai multe acatiste sau liturghii crede că are credință. Este și aceasta tot credință. Dar credința pe care Isus o apreciază și o laudă în fața tuturor este aceea a iubirii față de semeni… grija față de celălalt este semn al credinței din suflet, este semn al iubirii lui Dumnezeu. Sf. proroc Ilie, atunci când a adus jertfa sa, ca să arate că Dumnezeu este unul singur, a turnat apă peste jertfelnicul său unde era pus vițelul de jertfă și s-a rugat: Doamne, arată poporului tău că ești singurul Dumnezeu. Și se coboară foc din cer și mistuie jertfa lui și tot poporul răspunde: Cu adevărat, Domnul Dumnezeu este viu, este Dumnezeul nostru. Se coboară foc din cer și mistuie jertfa… Isus, într-un moment al Evangheliei spune: Eu am venit ca foc să aduc pe pământ și cât aș vrea ca acest foc să ardă! Oare ce foc vrea Isus să ardă pe pământ? Focul din inima omului, focul dragostei din inima omului. Dacă în inima omului există această ardere interioară de a face binele, de a vrea binele pentru toți, acolo focul mistuie și mistuie mulțime de păcate”, a spus Preasfințitul Vasile.

Părintele paroh Mircea Tivadar a mulțumit tuturor pentru prezență și l-a invitat pe Preasfințitul Vasile, pe credincioși și preoți să participe și anul următor la hram. La sfârșitul celebrării s-a făcut procesiunea în jurul bisericii, iar apoi invitații au putut servi din bucatele pregătite cu drag de către credincioșii parohiei gazdă.

Biroul eparhial de presă

    

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.