Vineri, 29 Martie 2024

MOCIRA- Hramul parohiei închinate Preasfintei Inimi a lui Isus și Inimii Imaculate a Mariei

Credincioșii Parohiei greco-catolice Mocira au serbat duminică, 12 iunie 2016, hramul parohiei închinate Preasfintei Inimi a lui Isus și Inimii Imaculate a Mariei. Într-o atmosferă de bucurie și fraternitate, au slujit înconjurând Masa Sfântului Altar: pr. vicar general Albu Ioan Cristinel, pr. Tibil Viorel, pr. Mesaroș Simion, pr. Sabadâș Vasile, pr. Năsui Gheorghe, pr. Mătieș Ioan, pr. Șimonca Mihai și pr. paroh Cința Mircea. La sărbătoare au fost prezenți preotul ortodox al locului , Fereștean Viorel, domnul primar Pavel Octavian, domnul vice primar Madaras C și în jur de 350 de credincioși. „Toți împreună am trăit emoția și atmosfera iubirii creștinești asemeni celor din  primele veacuri ale creștinismului”, afirmat pr. paroh. 

În cuvântul de învățătură, părintele vicar general a accentuat importanta iubirii atât a lui Dumnezeu, cât și a aproapelui : „pe aceste două porunci se întemeiază toată Legea și Profeții (Mt. 22 40), iar iubirea te duce la ascultare fidelă și împlinire neștirbită a învățăturii dumnezeiești, învățătură ce de atâtea ori de-a lungul secolelor a fost atacată și încălcată. Fiecare creștin are un drum al său. Acest drum al creștinului, al vieții de zi cu zi trăită în credință și dragoste ni se pare o sarcină grea. Dar nu este grea când o faci sub auspiciul Cuvântului Dumnezeiesc, iar Isus Mântuitorul ne cheamă: luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine că Eu sunt blând și umil la inimă și veți afla alinare (Mt. 11,29)”, a spus pr. Albu.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit lui Dumnezeu și celor prezenți „pentru osteneala și curajul de a veni, pe o vreme nu tocmai prielnică, la această sărbătoare, osteneală care a fost răsplătită de Sfintele Inimi printr-o schimbare minunată a vremii, fapt ce a contribuit ca agapa creștinească ce a urmat să fie a doua comuniune fraternă de iubire și bună înțelegere ce va rămâne cu siguranță în mintea și-n  inimile celor prezenți”.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.