Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Sărbătoare în parohia „Bunavestire” din Baia Mare

„Din evanghelia sărbătorii putem să deducem că sunt trei locuri în care Dumnezeu îl cercetează cu prezența Sa pe om, așa cum a cercetat-o pe Maria în Nazaret. În primul rând, este locul în care Ea trăiește, casa Ei; al doilea este spațiul în care trăiește, locul de care este legată și al treilea este viața Ei, trupul Ei. Așadar, trei spații pe care Dumnezeu le cercetează: casa noastră, acolo unde noi trăim, în cotidianitate, în familie, acolo unde încercăm să transmitem valorile și să-i învățăm pe cei mai mici să-L caute pe Dumnezeu pentru că viața aceasta își are împlinire în măsura în care faci acest parcurs, nu doar al creșterii intelectuale, culturale, ci și al creșterii spirituale”. Sunt cuvintele rostite atât de frumos de către Preasfinția Sa Vasile Bizău în Biserica „Bunavestire” din Baia Mare duminică, 24 martie 2024, cu ocazia hramului parohiei.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată de către Ierarhul de Maramureș împreună cu părinții slujitori ai parohiei: pr. Albu Cristian - paroh, pr. Angel Zareczki și pr. George Nicoară, precum și cu preoții Mircea Indrea și Mureșan Vasile, de la parohia Sfânta Maria Baia Mare.

Dumnezeu ne cercetează acolo unde noi trăim, în casa noastră deoarece El caută colaboratori, a punctat PS Vasile: „A cercetat-o pe Maria în casa din Nazaret și Ea consimte. Dumnezeu caută oameni care să spună DA, care să lucreze împreună cu El la Planul Său și Planul lui Dumnezeu este unul atât de măreț, este planul abundenței de viață, al plinătății de viață, al mântuirii”, a explicat Arhiereul.

În ce privește a doua dimensiune, a locului, Dumnezeu a cercetat-o pe Maria în Nazaret, loc umil, neînsemnat, dar loc ales de Dumnezeu. În ziua de azi, când am putea fi oriunde, și noi trăim acolo unde alegem să trăim, inclusiv locul în care venim să ne închinăm Domnului este o alegere pe care o facem.

„Al treilea spațiu în care Dumnezeu locuiește și unde El cercetează este cel al inimii omului. Maria aude vocea Îngerului pentru că poate auzi și discerne între multele voci, deoarece în inima ei este casa ei, sunt valorile  ei și acolo Dumnezeu o cercetează”, a explicat Preasfinția Sa Vasile, îndemnând credincioșii: „Să ne propunem să fim un semn al iubirii lui Dumnezeu acolo unde trăim”.

În cadrul celebrării Asociația Reuniunea Mariană a primit în cadrul său noi membre din parohie, prin ritualul de primire care presupune angajamentul public de a respecta regulile asociației și a fi devotate toată viața Maicii Domnului.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a cercetat cu harul Său și ne-a dăruit Trupul și Sângele Său. Mulțumim Maicii Preacurate pentru că ne-a dăruit această frumoasă sărbătoare a Bunei Vestiri, în care ne-a adunat din nou împreună. Mulțumim Preasfinției Voastre pentru cercetarea pe care ați făcut-o astăzi prin prezența dumneavoastră, pentru întărirea în credință și îndemnul de a ne regăsi valorile, de a ști și a prețui casa noastră, care este biserica. Este o mare bucurie pentru comunitatea noastră că sunteți în mijlocul nostru și vă așteptăm cu mult drag de fiecare dată”, a afirmat la final părintele paroh Albu Cristian, mulțumind totodată confraților preoți, persoanelor consacrate și tuturor credincioșilor care s-au unit la sărbătoarea parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.