Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Sărbătoare în parohia Micula. Sfințirea iconostasului și a lucrărilor efectuate la biserică

Adevăr, adevăr îți spun: dacă cineva nu se naște din apă și Spirit, nu poate să intre în împărăția lui Dumnezeu” „In 3, 1-17”, îi spune Isus lui Nicodim. „Odată cu botezul, noi am început acest parcurs al reînnoirii și al gustării împărăției lui Dumnezeu. El nu este un drum cronologic, care se referă doar la ani, ci este o stare interioară, o stare sufletească. Împărăția lui Dumnezeu este bucurie, este plinătate de viață, este pace, este dăruire, este tot ce are viața mai bun, după care omul tânjește, este ceea ce sufletul omului caută în mod continuu în tot ce sunt căutările noastre în afară, în lucruri, în profesii, în a ne împlini. Împărăția lui Dumnezeu este acea chemare interioară și vocație a omului de a trăi în Dumnezeu, a se sfinți, a se bucura de darurile pe care Dumnezeu le dă și în felul acesta, a trăi în veci”. Sunt cuvintele Preasfinției sale Vasile Bizău din cadrul omiliei rostite în parohia Micula duminică, 10 septembrie 2023.

Parohia de aici a avut parte de un binecuvântat eveniment prilejuit de Sfințirea iconostasului și a lucrărilor de renovare, efectuare la biserică și Sfânta Liturghie Arhierească celebrată aici de Ierarhul de Maramureș, împreună cu părintele protopop Șimon Cornel, părintele paroh Kozsán István și alți preoți invitați la sărbătoare. În cadrul celebrării, seminaristul Aron Kozsán a primit treapta lectoratului.

 „Reînnoirea în Spirit Sfânt ne este dată și nouă astăzi pentru că prezența aici în biserică ne spune că ne-a adus aici credința și apartenența noastră la Hristos. Reînnoirea se face de fiecare dată primind sfintele Taine ale Bisericii, Taine care ne hrănesc cu învățătura lui Isus și cu viața lui Isus. Avem Cuvânt și avem Har, avem putere și energie care vine de sus și în felul acesta, noi ne reînnoim”, a afirmat PS Vasile.

„Ne înnoim și noi astăzi prin această bucurie de a fi prezenți astăzi aici, în parohia Micula, și de a participa la bucuria comunității care a reușit să repare și să împodobească biserica și în felul acesta să asigure casa comună a lui Dumnezeu” pentru generația aceasta și pentru generațiile următoare, asigurând tuturor învățătura Evangheliei și harul lui Dumnezeu, a afirmat Ierarhul.

„Prin eforturile pline de devotament, dorim cu toții să modelăm acest loc sfânt într-o bijuterie a credinței, o oază de frumusețe spirituală și un altar care strălucește în lumina iubirii noastre față de Dumnezeu și față de comunitatea noastră credincioasă. Sperăm că această biserică va rămâne o sursă de inspirație pentru noi toți, o făclie care luminează întunericul și un refugiu în vremuri de nevoie. Împreună, putem construi o biserică frumoasă, nu doar în aspectul său, ci și în profunzimea și semnificația ei spirituală”, a afirmat la finalul evenimentului părintele paroh Kozsán István.

„Cu inimile pline de speranță și credință, ne rugăm ca această biserică să continue să reflecte strălucire și să propage înțelepciunea și compasiunea pe care credincioșii noștri le poartă în inimile lor, întru mărirea lui Dumnezeu”, a mai spus părintele paroh, aducând mulțumire Preasfinției Sale Vasile, părintelui protopop și tuturor colegilor preoți care s-au unit în rugăciune în această binecuvântată zi, precum și autorităților locale și tuturor credincioșilor invitați care s-au unit sărbătorii.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.