Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Hramul parohiei Copalnic-Mănăștur

A fost sărbătoare mare duminică, 13 august 2023, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Copalnic-Mănăștur, care și-a sărbătorit anticipat hramul, Sfânta Liturghie Arhierească fiind celebrată de Preasfinția Sa Vasile Bizău, părintele vicar general Augustin Butica și părintele paroh și protopop Mihnea Gheorghe.

„Credința ne conferă o fericire, care ne ajută să privim cu alți ochi viața, întâmplările și destinul nostru și al comunității, dar și lumea în general”, a explicat Preasfinția Sa Vasile Bizău comunității reunite în rugăciune la Copalnic-Mănăștur, încurajând astfel credincioșii parohiei de aici să participe activ la celebrările liturgice și la întreaga viață spirituală a parohiei, făcând să crească astfel credința lor. „Prin ochii credinței, suntem chemați să vedem lumea, familia noastră, Biserica noastră și pe noi înșine cu ochii lui Isus, cu ochii lui Dumnezeu”, ceea ce conferă omului o fericire, bucurie și pace, care este mai profundă decât tot ceea ce se vede și se simte în exterior, a punctat Ierarhul.

Din evanghelia duminicii (Mt. 17, 14-23 ), înțelegem că „tot ceea ce este adus în fața lui Dumnezeu are o vindecare, are un răspuns... un răspuns care ne dă speranță. Tot ce e adus în fața lui Dumnezeu nu rămâne indiferent, nu rămâne în aceeași stare, nu rămâne nemângâiat, nerăsplătit, netransformat”. Sunt cuvintele Episcopului de Maramureș, care a expus în fața credincioșilor mesajul evangheliei, acela de „a aduce în fața lui Dumnezeu trăirile noastre, împlinirile noastre, mulțumirile și așteptările noastre”, cu încrederea deplină că acestea vor primi un răspuns.

„Privim la Maica Domnului ca și la Mama noastră, care ne-a transmis credința și valorile. În Ea vedem imaginea mamelor noastre, a părinților noștri care au avut puterea să se sacrifice pentru fii”, a punctat PS Vasile, aducând în atenție mesajul evangheliei sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, care se apropie (Lc. 10, 38-42; 11, 27-28) și explicând: „Maica Domnului ne însoțește pe toți și aceasta ne spune că trecerea Ei prin moarte și înălțarea la cer, încoronarea în cer este răsplata celor care ajung fericiți pentru veșnicie, în Împărăția lui Dumnezeu, o Împărăție care începe de aici și este cât o sămânță mică pusă în inima noastră, o sămânță care urmează să crească și crește în măsura în care noi avem curajul să trăim după logica evangheliei”.   

Mulțumiri călduroase au venit din partea părintelui paroh și protopop Mihnea Gheorghe, care și-a exprimat recunoștința, în primul rând, față de Bunul Dumnezeu, care a dăruit parohiei o zi atât de frumoasă. A mulțumit Preasfinției Sale Vasile Bizău pentru disponibilitatea de a veni în parohia din Copalnic-Mănăștur spre a sărbători anticipat hramul bisericii împreună cu comunitatea de aici, autorităților locale și județene prezente, curatorilor și bunilor credincioși din parohie și din alte parohii, care s-au unit sărbătorii. Părintele Mihnea a mulțumit tuturor celor implicați în renovarea Centrului de zi pentru vârstnici, proiect în desfășurare în cadrul parohiei.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.