Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Prima Împărtășanie Solemnă la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare

Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni, este chemarea evangheliei din această duminică. O chemare sfântă, o chemare profundă care se adresează tuturor și în felul acesta face apel la libertatea noastră, la adeziunea noastră, la dorința noastră de a avea un învățător, un maestru și un Mântuitor”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile în omilia rostită în biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare duminică, 18 iunie 2023. Aici Episcopul de Maramureș a celebrat Sfânta Liturghie, care a fost una cu totul deosebită pentru cei 23 de copii din parohie și de la Școala „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, care au primit Prima Sfânta Împărtășanie Solemnă.

Bine ați venit, dragi copii!”, i-a salutat Ierarhul. Și le-a explicat ce semnificație are momentul Primei Sfinte Împărtășanii Solemne: „Este o sărbătoare frumoasă, una a bucuriei, a sfințeniei, a purității și a mulțumirii. Este sărbătoarea întâlnirii cu Isus, care se dăruiește și pe care voi îl primiți astăzi în Sfânta Împărtășanie. Întreaga Biserică se bucură împreună cu voi și comunitatea este prezentă, precum și toți cei care v-au pregătit: părinții, bunicii și comunitatea parohială”.

Preasfinția Sa a prezentat modul în care Isus și-a format comunitatea celor care l-au urmat de-a lungul timpului și a punctat faptul că invitația „Veniți după Mine” ni se adresează și nouă astăzi. Chemarea lui Dumnezeu se pliază pe realitatea noastră cotidiană, pe profesia noastră: „El intră în intimitatea sufletului nostru și ne cheamă la o înălțare, la creștere spirituală”, la a perfecționa ceea ce facem, după valorile creștine, „El ne cheamă la desăvârșirea vieții”.

„Prezența tainică a lui Isus să vă însoțească de-a lungul vieții! Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvânteze familiile voastre, care vă însoțesc, și să crească în lume Împărăția lui Dumnezeu Atotputernic”; sunt cuvintele Episcopului de Maramureș care a explicat copiilor că Dumnezeu este Tatăl nostru al tuturor, iar Biserica este Mama și familia noastră, familie în care legea care ghidează este legea Iubirii.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.