Vineri, 29 Martie 2024

Absolventul de Teologie Ursuleac Ionuț a primit treapta diaconatului

Marți, 23 august 2016, Preasfințitul Vasile a oferit treapta diaconatului tânărului Ursuleac Ionuț. Sfânta Liturghie Arhierească a fost celebrată la biserica „Sfânta Maria”, începând cu ora 18:00. Au concelebrat, pr. Nicolae Nicolaișen (paroh al noului diacon), pr. Florin Marușciac, pr. Emil Ember, pr. Mihai Marina, pr. Olivian Filip.

„Este un moment festiv ori de câte ori invocăm lucrarea Spiritului Sfânt peste cei care își asumă slujirea în Biserică și trăirea în Hristos. De aceea, rugăciunea noastră din seara aceasta este, pe de o parte, o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul vocației, pentru faptul că trezește în sufletele tinerilor dorința de a-L urma pe Isus, de a sluji Biserica și de a se face servitori ai credincioșilor, ai creștinilor. Și împreună cu mulțumirea noastră aducem cererea de invocare a Spiritului Sfânt să îl abiliteze pe cel care se pune în slujba lui Dumnezeu să fie perseverent, să își ducă misiunea înspre drumul preoției și apoi înspre slujirea cu fidelitate până la moarte”, a spus Preasfințitul Vasile în deschiderea cuvântului de învățătură. 

Parcurs academic

Tânărul Ursuleac Ionuț s-a născut pe 31 ianuarie 1989 în localitatea Cacica (Suceava). A urmat Școala primară și gimnazială din localitatea natală între anii 1996-2004 și în perioada 2004-2008 a urmat Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Între anii 2008-2012, a studiat Teologie Greco-Catolică – Pastorală la Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, departamentul Oradea. A urmat apoi cursurile de Masterat la Institutul Pontifical Oriental din Roma (2012-2015).

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.