Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

Părintele George Nicoară este noul Purtător de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș

Astăzi, 12 septembrie 2023, Preasfinția Sa Vasile Bizău, Episcop de Maramureș, l-a numit în funcția de Purtător de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș pe părintele dr. Nicoară George.

Părintele Nicoară George s-a născut la Baia Mare în 11 Martie 1988. După anii de școală generală în orașul natal a urmat cursurile liceale, între 2002 – 2006, la Liceul Teologic Român-Unit „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, continuându-și formarea teologică prin Studii de Teologie în cadrul Universității de Nord din Baia Mare, în perioada 2006-2010 fiind seminarist în cadrul Seminarului eparhial „Ep. Dr. Alexandru Rusu”. În paralel a urmat cursurile Facultății de Litere, Specializarea Limba și Literatura Română-Engleză, din cadrul Universității de Nord din Baia Mare (2007-2010). În anul 2010 a primit o bursă de studii din partea Congregației pentru Bisericile Orientale ca alumn al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma și timp de un an a urmat cursuri de Teologie în cadrul Ateneului Pontifical „Sant Anselmo” din Cetatea Eternă. Între anii 2011 - 2013 a urmat Studii masterale în Teologie Spirituală în cadrul Universității Gregoriana din Roma. Din 2013 a urmat studii doctorale în cadrul aceluiași Institut de Spiritualitate, susținându-și lucrarea de doctorat în anul 2016.

A fost formator și coordonator de activități educative în cadrul Asociației «Cercetașii Munților», a tradus mai multe lucrări de teologie din limba engleză și limba italiană. George Nicoară este, de asemenea, autorul a două volume de poezii și colaborator al Revistei Eparhiale «Lumina Credinței».

Din anul 2016 slujește în parohia Bunavestire din Baia Mare, având funcția de vicar parohial. În data de 21.10.2020 a fost numit Consilier cultural, în cadrul Eparhiei Greco-catolice de Maramureș.

Îi urăm un parcurs rodnic în noua misiune!

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.