Vineri, 29 Martie 2024

S-a desfășurat la Șumuleu Ciuc Întâlnirea națională a responsabililor pentru pastorația familiei

În zilele de 20 și 21 martie a.c., s-a desfășurat, la Șumuleu Ciuc, întâlnirea responsabililor pentru pastorația familiei din toate eparhiile și diecezele țării.

Întâlnirea a cuprins momente de împărtășire a activității care se desfășoară în acest sector în fiecare eparhie și dieceză, precum și momente de rugăciune, respectiv celebrarea Sfintei Liturghii în Ritul Latin și în Ritul Bizantin. Din prezentările făcute, s-a constatat că Biserica Catolică, în general, a dezvoltat, în ultimii ani, o sensibilitate în acest sector și s-a căzut de acord ca inițiativele ce privesc pastorația familiei să crească și mai mult pe viitor.

În prima zi, Pr. Felician Tiba din Iași a făcut o prezentare a enciclicii Papei Francisc ce privește în mod direct familia și provocările sale, Amoris Laetitia. De asemenea, Pr Fabian Măriuț (din București) a ținut o conferință cu tema: Provocări noi și vechi la adresa familiei.

În cea de-a doua zi, Părintele Szénégető István a vorbit Despre pregătirea pentru căsătorie, în lumina Amoris Laetitia, iar Pr. Călin Sechelea (din Cluj), despre Educația la viață în Amoris Laetitia. De asemenea, pr. Mihai Tegzeș din Oradea a prezentat Spiritualitatea familiei în lumina Amoris Laetitia.

Din eparhia de Maramureș au fost prezenți pr. Piț Daniel – paroh de Strâmtura- și pr. Vasile Trifoi – paroh de Ferneziu.

Întâlnirea a fost organizată la inițiativa Preasfințitului Iosif-Csaba Pal, Episcop de Timişoara şi responsabil cu familiile în cadrul Conferinţei Episcopilor din România, care, la final, a căzut de acord cu responsabilii din întreaga tară asupra ideii că astfel de zile de împărtășire și formare ar trebui să se organizeze regulat. o dată la doi ani.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.