Joi, 28 Martie 2024

ONCEȘTI: Primiri de noi membre în Reuniunea Mariană

Sâmbătă 25 martie 2017, de sărbătoarea ,,Bunei Vestiri”, una din cele mai vechi sărbători dedicată cinstirii Maicii Domnului, a fost o zi emoționantă pentru credincioșii parohiei greco-catolice din Oncești. După celebrarea Sfintei Liturghii, au avut loc primiri de noi membre în cadrul Reuniunii Mariane. Trei tinere au răspuns invitației de a o cinsti într-un mod deosebit pe Preacurata Fecioare Maria și de a se dedica rugăciunii de mijlocire către Maica Domnului. Cele trei tinere sunt eleve și credincioase practicante ale parohiei, ele participând la aproape toate serviciile liturgice sau devoționale din cadrul comunității: Iusco Crina-Maria (15 ani) Godja Ionița-Liliana (17 ani) și Godja Maria-Alexandra (18 ani). De pregătirea și primirea lor în cadrul Reuniunii ,,Inima Neprihănită a Mariei” s-a ocupat diriginta reuniunii, doamna preoteasă Iusco Adina-Maria.

După celebrarea Sfintei Liturghii, preotul paroh Iusco Vasile a invitat credincioșii să participe la acest moment înălțător. Ceremonia de primire a fost condusă de către doamna preoteasă, care a adresat cuvinte de felicitare, mulțumire și încurajare noilor membre. După sfințirea medaliilor și a diplomelor, candidatele au rostit solemn că vor să fie membre ,,până la ultima suflare a vieții lor”. Au primit fiecare însemnele de apartenență la reuniune: medalia miraculoasă cu  panglica albastră, diploma de membru, un rozariu și o iconiță cu Inima Neprihănită a Mariei. Doamna preoteasă a oferit câte un trandafir alb, semn al purității și tinereții. Credincioșii prezenți au fost emoționați până la lacrimi de curajul și angajamentul celor trei tinere.

Reuniunea Mariană din cadrul parohiei Oncești a sărbătorit și ziua aniversară, deoarece în anul 2004, la aceeași dată, a fost redeschisă de către preotul Iusco Vasile.  Reuniunea a numărat 19 membrii, mare parte dintre ei fiind prezenți la ceremonia de primire.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile și momentele de bucurie sufletească oferite în această sărbătoare a Preacuratei Fecioarei Maria. Fiecare da rostit cu credință și iubire este un răspuns asemănător cu cel al Mariei, în ascultarea și urmarea voinței lui Dumnezeu”, a spus părintele dr. Vasile Iusco.

Secretariatul protopopiatului Sighet

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.