Marți, 16 Aprilie 2024

“24 de ore pentru Domnul” la Botiz

La  propunerea  Sfântului  Părinte  Papa Francisc și la indemnul  episcopului  nostru  P.S.  Vasile de a oferi  Domnului   un timp mai îndelungat si mai intens de rugăciune,  de ascultare și meditare  a Cuvântului  lui  Dumnezeu – “24  de ore pentru Domnul”, credincioșii parohiei Botiz s-au adunat în jurul altarului pentru a trăi un moment  mai intens de rugăciune. Începând de vineri 1 aprilie, ora 18,00 și până sâmbătă seara, 2 aprilie, credincioșii au participat în număr mare la programul spiritual, care a cuprins: Sfânta  Liturghie, diferite devoțiuni către sfinți și sfinte, Adorație și Binecuvântare euharistică, Calea Crucii, Sfântul Rozar, Orele canonice, Vecernia, program cu copiii din parohie, dar și vizionarea filmului “Patimile  lui  Isus”, precum și cântece închinate Domnului și Maicii Sfinte.

Manifestarea si-a propus ca toți credincioșii noștri să se bucure și să  trăiască un moment de rugăciune intensă, să asculte și să  înțeleagă în acest An al Milostivirii, măreția Îndurării Divine, iar pe durata întregului program, cele 8 meditații s-au axat pe tema Îndurării Tatălui, care ne-a dat ce avea mai scump, adică pe Fiul Sau cel iubit, Isus Cristos, ca prin El, noi să avem viață.

În același context, punctele de meditație susținute de preotul paroh, Nicolae Huzău,  au fost și ultimele cuvinte ale lui Isus  de pe cruce, care sunt un Testament pentru noi. La miezul nopții am înconjurat biserica, si ne-am bucurat după miezul nopții de vizita părintelui protopop Dumitru Roman, care in cuvântul său ne-a încurajat în drumul nostru de viață și de credință, făcând referință la faptul că ne aflăm în Anul Milostivirii divine și la nevoia de a aloca mai mult timp rugăciunii și a face acte de caritate  semenilor aflați în dificultate.

Pentru credincioșii greco-catolici din Botiz, evenimentul a coincis, într-un mod fericit, cu  aniversarea a 16 ani de la sfințirea pietrei de temelie a bisericii de către regretatul episcop  Ioan Șișeștean, pe data de 2 aprilie 2000. Mulțumim Domnului pentru toate , iar aceste sărbători să ne ajute a spori în credință și în fapte bune.

pr. Nicolae Huzău,

paroh al parohiei Botiz

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.