Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Băița de sub Codru: Părintele Costin Gheorghe și-a încheiat misiunea. Parohia va fi păstorită de părintele Papariga Mihai

După 24 de ani de slujire în parohia Băița de Sub Codru, părintele Costin Gheorghe și-a luat rămas bun de la comunitatea pe care a păstorit-o începând cu anul 1998.

Evenimentul a fost marcat duminică, 6 noiembrie 2022, prin Sfânta Liturghie celebrată de Preasfinția Sa Vasile Bizău și concelebrată de părintele Costin Gheorghe, părintele Mihai Papariga și părintele Paul Osoian.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Vasile a propus meditarea la mesajul evangheliei duminicii (Lc 8,41-56 -Vindecarea unei femei și învierea fiicei lui Iaír), vorbind despre cum poate fiecare creștin să facă prezentă Împărăția lui Dumnezeu și despre importanța credinței în El spre a reuși lucrurile propuse: „Mesajul evangheliei de azi este tocmai acesta: A face prezentă împărăția lui Dumnezeu în mijlocul nostru. Este principalul mesaj pe care Evanghelia ni-l dă și pe care vom încerca să-l pătrundem mai îndeaproape: cum să facem prezentă împărăția lui Dumnezeu acolo unde suntem știind că aceasta este împărăția care întâi pune stăpânire pe inima omului și apoi ea se face prezentă și vizibilă și pentru ceilalți din jurul nostru”, a afirmat PS Vasile, aducând în lumină cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care afirmă: Hristos este pacea noastră. „Toți cei care sunt în pace în inima lor sunt în comuniune cu Hristos. Toți cei care trăiesc profund în inima lor și caută pacea în inima lor, nu fac altceva decât să caute să se atingă de Hristos și să îl aibă prezent în ei înșiși”, a punctat Ierarhul, explicând cum se poate recunoaște un om care este în pace: „acesta este senin și poate să dăruiască în jurul lui pace. Cine nu are pace în suflet, nu poate să o dăruiască, deoarece nu putem da ceea ce nu avem”. Preasfințitul Vasile a îndemnat comunitatea din Băița să privească Biserica la fel ca pe propria familie, fiind cu toții fii ai lui Dumnezeu: „A fi în Biserică, la sfânta liturghie, înseamnă a nu uita că suntem din familia lui Dumnezeu. Harurile pe care Domnul ni le dă sunt hrana noastră sufletească, pe care o primim prin Cuvântul și Trupul Său, pentru a ne lăsa transformați pentru viața veșnică. Pentru ca miza este aceea de a trai în veșnicie”, iar prin credință, „noi luăm de la Dumnezeu (asemenea femeii din evanghelie), harul și puterea de care avem nevoie” pentru a trece peste toate greutățile vieții pământești, dar mai ales, „luăm viața veșnică”, a afirmat Preasfințitul.

Ierarhul a mulțumit din suflet Părintelui Costin pentru cei 24 de ani de slujire în parohie și l-a încredințat parohiei pe noul paroh, părintele Mihai Papariga, decretul de numire în funcție fiind citit de părintele Paul Osoian. Preasfințitul Vasile a îndemnat comunitatea să-și susțină noul paroh, întrucât doar susținerea reciprocă este cu rod bun într-o parohie.

Mulțumiri călduroase pentru excelenta colaborare au venit înspre părintele Costin și din partea Primăriei din localitate, domnul Primar Aurel Dumuța fiind cel care a înmânat părintelui diploma de Cetățean de Onoare al localității Băița de sub Codru.

„Sunt sigur că nu este nimic întâmplător”, a afirmat părintele Costin Gheorghe la finalul Sfintei Liturghii. „Am fost instalat în parohia Băița de sub Codru pe data de 6 noiembrie 1998 și închei misiunea în data de 6 noiembrie 2022. După exact 24 de ani. Aceasta a fost voia Domnului”, a punctat părintele, mulțumind Preasfințitului Vasile, credincioșilor parohiei, familiei si tuturor colaboratorilor cu care a lucrat pe parcursul slujirii ca paroh în parohia din Băița de sub Codru, îndemnând comunitatea ca de azi înainte să își îndrepte atenția, rugăciunea și susținerea înspre noul paroh.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.