Joi, 28 Martie 2024

Vizită pastorală în parohia Tăuții Măgherăuș

Duminică, 4 iulie 2021, de la ora 17:00, Preasfințitul Vasile s-a aflat în vizită pastorală în parohia Tăuții Măgherăuș. Aici a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu părintele protopop Emil Gîrboan, părintele paroh (vicar judecătoresc) Balea Ioan și părintele diacon Paul Osoian.

În cadrul celebrării, un grup de copilași au primit Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă, motiv de bucurie pentru familiile lor și pentru parohie: „Mulțumim lui Dumnezeu pentru că acești frumoși copilași vor primi în această seară darul Sfintei Euharistii. Ei îl vor primi pe Isus cel înviat în inima, în trupul lor, în sufletul lor, în ființa lor. Este un motiv de bucurie pentru că darul ceresc care se coboară și rămâne cu noi este cel mai prețios din toate darurile posibile”, a afirmat Preasfințitul Vasile în omilia rostită în parohia Tăuți, unde s-a declarat bucuros să ajungă după mai mulți ani. „Atunci când Îl primim pe Isus, dragi copii, primim izvorul bucuriei, a continuat Ierarhul. Primim, de asemenea, izvorul vieții, primim darul cel mai prețios, care rămâne cu noi”. Darul vieții creștine l-am primit cu toții, dar el trebuie îngrijit, asupra lui trebuie să veghem, „pentru că orice dar care nu mai este considerat a fi dar, rămâne ascuns și nu mai este valorificat”. „Voi ați făcut prima sfântă spovadă, a explicat Preasfințitul copiilor, ați ajuns la vârsta în care puteți să deosebiți binele de rău, întunericul de lumină, ceea ce este plăcut oamenilor și lui Dumnezeu de ceea ce nu este plăcut, binele care trebuie împlinit de păcatul care trebuie evitat. Conștiința voastră este capabilă să primească lumina care vă îndeamnă să faceți mereu binele și făcând astfel, aduceți bucurie și mulțumire în jurul vostru”.

Vorbind despre Evanghelia duminicii, Chemarea Apostolilor – Mt. 4,18-23, Ierarhul a vorbit despre faptul că și noi, creștinii, asemenea apostolilor, suntem chemați spre a-L urma și trebuie să fim conștienți de specificitatea noastră în lume: aceea de a fi sare și lumină. Voi sunteți sarea pământului!, le-a spus Isus apostolilor. „Sarea dă gust și vocația creștinului în lumea aceasta este să dea gust vieții, să aducă bucurie în jurul lui, trăind împreună cu Isus… Iar lumina arată clar și face vizibilă realitatea și unde ea apare, întunericul dispare… Iar Isus ne arată calea de a trăi în lumină, prin bunătate, dreptate și adevăr”.

Părintele paroh Ioan Balea i-a mulțumit Preasfințului pentru prezență și pentru purtarea parohiei în rugăciunile sale. A mulțumit părintelui protopop Emil Gîrboan, părintelui diacon Paul Osoian, surorilor călugărite, copiilor și familiilor care au pregătit această sărbătoare, autorităților locale și tuturor celor prezenți la sărbătoarea parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.