Joi, 28 Martie 2024

PS Vasile la hramul parohiei din Negrești Oaș, apel la armonie, comuniune și mărturie

Sărbătoarea Sfintei Treimi „ne invită la bucurie și comuniune, la cinstirea Dumnezeului nostru, care este Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt. Cuvintele evangheliei de astăzi ne amintesc că acolo unde sunt doi care se pun de acord și cer ceva în numele lui Isus, vor primi acel lucru de la Tatăl din ceruri. Isus le spune ucenicilor că acolo unde doi sau trei sunt adunaţi în numele Lui, acolo este El prezent, în mijlocul lor (Mt 18,20). Fie că sunt de acord doi între ei sau sunt prezenți doi sau trei sau mai mulți, accentul cade pe acordul dintre oameni și pe comuniunea dintre ei”, a afirmat PS Vasile în omilia rostită în parohia „Sfânta Treime” din Negrești Oaș, care și-a serbat hramul luni, 21 iunie 2021, de „Serbarea Sfintei Treimi”. Împreună cu Preasfințitul, au celebrat Sfânta Liturghie: părintele paroh și protopop Iacob Feier, părintele Cardoș Dumitru și alți preoți din eparhie invitați la sărbătoare.

„Astăzi sunt în comuniune cu noi mai mulți, a continuat Ierarhul... Sfânta Liturghie de astăzi este transmisă prin postul de Radio Maria la mulți ascultători. Și ei sunt astăzi în comuniune spirituală cu noi, ascultând Sfânta Liturghie, o comuniune bazată pe credință și întotdeauna, o comuniune este bazată și pe iubire. Pentru că nu poate să fie o înțelegere și armonie între oameni dacă nu au ceva în comun. Iar ceea ce noi, creștinii, avem în comun este mărturia lui Isus, persoana lui Isus, lucrarea lui Isus și prezența lui Isus în mijlocul nostru. Pe această mărturie a lui Isus Cel Înviat se zidește Biserica lui Dumnezeu și oamenii, în comuniune, îl preamăresc pe Dumnezeu”.

Cei care sunt prezenți la acest hram, a afirmat Preasfințitul, „au fost chemați de o chemare mai profundă, chemarea lui Dumnezeu. Ne-am îndreptat pașii cu toții, venind să fim împreună, ca să-L lăudăm pe Dumnezeu. Accentul, în adunarea liturgică, cade pe împreună: a fi împreună, a ne ruga împreună, a spera împreună și a da mărturie despre iubirea lui Dumnezeu; iubirea lui Dumnezeu care trece prin inimile noastre, mai întâi, și apoi prin mâinile noastre pentru că înfăptuim în măsura în care credem și facem lucruri bune în măsura în care primim Iubirea lui Dumnezeu în inima noastră…Orice lucru bun pe care îl facem, îl facem cu ajutorul harului lui Dumnezeu, cu prezența harului Spiritului Sfânt… Omul găsește sens în viața lui atunci când caută să iubească așa cum Dumnezeu iubește în Hristos”. 

Întreaga omilie rostită la Negrești Oaș de către Preasfințitul Vasile a fost un apel la comuniune, iubire, armonie și la curajul de a ne mărturisi credința, cu ajutorul harului Spiritului Sfânt. 

Sărbătoarea a fost dublată de faptul că un grup de copii din parohie a primit, în cadrul celebrării, Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

La finalul oficiului, părintele protopop Iacob Feier a mulțumit Preasfințitului Vasile pentru aceste cuvinte de întărire și pentru prezența în parohie, a mulțumit colegilor preoți, preotului roman-catolic, persoanelor consacrate și tuturor credincioșilor veniți din localitățile înconjurătoare la hramul parohiei.

 

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.