Joi, 28 Martie 2024

Prilog - 7 august 2020: Întâlnirea anuală a Reuniunii Mariane din Satu Mare și Oaș

Reuniunea Mariană se reunește anual pentru a se ruga împreună, dar și pentru a discuta probleme administrative și modul în care decurg activitățile asociației. Sunt întâlniri în care se trasează și linii pentru viitor, modul în care asociația își propune să activeze în următorul an, ca sprijin al Bisericii și al societății.

A devenit deja obișnuit ca întâlnirea Reuniunii Mariane din Satu Mare și Oaș să se desfășoare la mănăstirea baziliană din Prilog, la fel cum se întâmplă și în acest an.

Cele două ramuri protopopiale ale asociației se vor întâlni la Prilog vineri, 7 august 2020, iar evenimentul se va desfășura sub tema „Sfântă Fecioară Maria, ocrotește România!”.

O implorare, așadar, către Fecioara Maria, să aducă liniște în țara noastră, în aceste momente dificile din punct de vedere sanitar, pe care le trăim.  

Reculegerile se vor desfășura sub îndrumarea preoților prezenți. Se va discuta, de asemenea, despre rolul marianiștilor în Biserică și se va medita la modul în care Maica Domnului își arată protecția în fața celor care îi cer ajutorul.

 

Programul întâlnirii este următorul:

Ora 10:30 - Sosirea și salutul membrilor Reuniunii Mariane

Ora 11:00 – Sfânta Liturghie -  celebrată de toți preoții prezenți, urmată de prima meditație, ținută de pr. protopop de Oaș, Feier Iacob 

Ora 12:30 - Meditație individuală - Silențiu

Ora 12:40 - Rugăciune comună în biserică, în fața Icoanei Maicii Domnului de la Bixad. Rugăciune pentru beatificarea servului lui Dumnezeu Fr. Mihai Neamțu; Cântec Marian.

Pauză scurtă.

Ora 13:00 – Recitarea Rozariului - misterele de bucurie misterele de lumină. Intonarea unui cântec marian.

Moment de mărturie: Activitatea Reuniunii Mariane în parohii și recomandări care se impun pentru aceste timpuri speciale în care trăim. Perseverența în rugăciune și roadele ei pentru cei care o practică. Exemple… mărturii de credință.

Ora 14:00 - A doua meditație - pr. Nicolae Huzău - Botiz

Meditație individuală pe baza meditației - Silențiu

Ora 14:30 - Recitarea Rozariului - misterele de durere și misterele de mărire. Intonarea unui cântec marian.

Ora 16:00 - Paraclisul Maicii Domnului – Reuniunea Mariană

Ora 17:00 - Concluzii și mulțumiri (Ana Maria Zbona - RM Târsolț și Maria Vida - RM Satu Mare); Impresii ale participanților la întâlnire.

Rugăciune de mulțumire la Icoana Maicii Domnului și la mormântul Unchiului Mihai.

Întreaga activitate se va desfășura cu respectarea normelor igienico-sanitare impuse la momentul desfășurării ei.  

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.