Joi, 28 Martie 2024

Vizită pastorală în Parohia Hoteni și punerea pietrei de temelie pentru noua biserică din localitate

Duminică 5 iulie 2020, a patra după Rusalii, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din Hoteni unde a celebrat Sfânta Liturghie și a pus piatra de temelie pentru noua biserică parohială din localitate.

Alături de Preasfinția Sa au concelebrat, la Sfânta Liturghie, Părintele Vasile Iusco, Protopop de Sighet, Părintele Petru Moiș, paroh în Hoteni și administrator parohial în parohia Desești și Părintele Diacon Paul Osoian.

În cuvântul de învățătură, pornind de la Evanghelia zilei, a Vindecării slugii sutașului, Preasfinția Sa a creionat figura omului de omenie care, asemeni sutașului roman din Evanghelia zilei, se apropie de nevoile aproapelui, a celuilalt, indiferent cărui neam sau credință aparține.

Omenia este profund creștină și atâta timp cât ea se păstrează ea este un tezaur pentru că mărturisește de credința din suflet, iar credința se mărturisește cu fapte care devin vizibile. Omenia este o formă de a mărturisi credința respectând pe fiecare în diversitatea și în alegerea lui.

După Sfânta Liturghie a avut loc sfințirea și punerea pietrei de temelie pentru noua biserică parohială pentru comunitatea greco-catolică din Hoteni.

Biroul eparhial de presă

 hoteni1 resize

hoteni2 resize

hoteni3 resize

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.