Vineri, 29 Martie 2024

Preasfințitul Părinte Vasile Bizău în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira

Duminică, 10 Iunie 2018, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira, cu ocazia sărbătorii hramului bisericii.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat la intrarea în curtea bisericii de Pr. Emil Gîrboan, Protopop de Baia Mare, de Pr. Mircea Cînța, parohul locului, de Domnul Pavel Octavian, primarul localității și de numeroșii credincioși veniți la sărbătoare.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfințitul Vasile de la ora 11:00, avându-i alături la sfântul altar pe pr. prot. Emil Gîrboan, pr. Mircea Cînța – paroh în Mocira, pr. Mircea Manu – din parohia Sfântul Anton din Baia Mare; pr. Ioan Brăhaiță– din parohia Finteușu Mic; pr. Mihai Șimonca– parohia Spitale, pr. Vasile Sabadâș – Parohia Baia Sprie, pr. Viorel Tibil – din parohia Sfânta Maria din Baia Mare, pr. Vasile Trifoi – din parohia Ferneziu și pr. Grigore Pop din parohiile Dănești și Negreia.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vasile a subliniat importanța celebrării hramului unei biserici, care este un prilej de sărbătoare atât pentru fiii comunității locale, cât și pentru cei invitați. Făcând o asociere cu hramul bisericii, Preasfânta Inimă a lui Isus, și cu Evanghelia Duminicii, a Chemării Apostolilor, Preasfinția Sa a subliniat importanța deschiderii inimii noastre spre planul lui Dumnezeu, spre chemarea Lui, spre ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să devenim: „Isus vede în inima apostolilor așa cum vede în inima noastră. Când vorbim de inimă, vorbim de ceea ce este mai profund, de persoana însăși. Atunci când cunoaștem inima omului, descoperim de fapt cine este acea persoană. Isus vede în inima omului pentru că este Dumnezeu și de aceea dorește ca pe această inimă umană să o umple cu iubirea Sa. Isus vede în inima apostolilor nu doar faptul că ei erau pescari, ci vede în apostolul Petru stânca de netăgăduit, acea fermitate a mărturisirii și a urmării lui Isus. Vede în apostolul Ioan ceea ce avea el să devină, și anume cel mai frumos scriitor, care avea să scrie Evanghelia cu o profunzime deosebită. În apostolul Andrei vede darul acestei urmări și al martiriului. Și în fiecare apostol, Isus vede ceea ce ei au devenit. Așa vede Dumnezeu în inima noastră, ceea ce El dorește ca noi să devenim. Este foarte important ca și noi să descoperim ceea ce Dumnezeu dorește ca noi să devenim, pentru că atunci îl urmăm în mod liber pe Isus”, a spus Preasfințitul Părinte Vasile în cuvântul de învățătură.

La finalul sfintei Liturghii, pr. paroh Mircea Cînța a adus mulțumiri Preasfințitului Părinte Vasile Bizău pentru prezența în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira, domnului primar și tuturor credincioșilor din parohia Mocira și din parohiile învecinate veniți la sărbătoare. Evenimentul s-a încheiat cu înconjurarea sfintei biserici și ungerea credincioșilor cu ulei binecuvântat.

Biroul eparhial de presă

mocira1 resize

mocira2 resize

mocira3 resize

mocira4 resize

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.