Vineri, 29 Martie 2024

Pelerinaj cu relicvele Sfantului Anton de Padova

În această perioadă are loc pelerinajul național cu relicvele Sf. Anton de Padova organizat de Frații Minori Conventuali, Provincia Sf. Iosif din România. Acestea au poposit recent și în Eparhia greco-catolică de Maramureș. Astfel, marți 15 mai, Parohia Sf. Anton a găzduit relicvele marelui Sfânt. La ora 7.30 a fost primită relicva, iar în prezența a numeroși credincioși și preoți a fost celebrată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Pr. Daniel Fechetă de la Bazilica Sf. Anton, după care credincioșii au avut ocazia până la ora prânzului (1400) să se reculeagă și să-și aducă intențiile de rugăciune Sfântului.

În ziua următoare, 16 mai, relicva a poposit la Sighetu Marmației în biserica „Cristos Regele universului”, unde la ora 900 s-a celebrat Sfânta Liturghie, după care credincioșii au avut posibilitatea să venereze relicvele până la prânz. Spre seară relicva a ajuns în biserica “Sfânta Treime” din Negrești-Oaș, unde la ora 1800 s-a celebrat Sfânta Liturghie. Înainte și după Liturghie credincioșii au venerat relicva, prezentându-și intențiile de rugăciune care vor fi duse la Padova, acolo unde se află mormântul Sfântului Anton.     

Sfântul Anton de Padova (1195-1231) este unul dintre cei mai venerați sfinți din Biserica Catolică. A fost călugăr și preot al Ordinului Franciscan, canonizat la 13 mai 1232, la un an de la trecerea în veșnicie. La 16 ianuarie 1946 a fost proclamat Doctor al Bisericii, liturgic fiind comemorat în fiecare an la data de 13 iunie.

Pr. Florin Marusciac

moaste sf anton 1

moaste sf anton 2

moaste sf anton 3

moaste sf anton 4

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.