Marți, 16 Aprilie 2024

Mesajul de condoleanțe al Preasfințitului Vasile Bizău cu ocazia trecerii la Domnul a Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Justinian

Preasfințitul Vasile Bizău a transmis un mesaj de condoleanțe Preasfinţiei Sale Iustin Hodea Sigheteanu (Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului) pentru trecerea la Tatăl a Înalt Preasfințitului Justinian, Arhiepiscop al Maramureșului și Sătmarului. Înalt Preasfințitul Iustinian s-a stins din viață duminică, 30 octombrie, la vârsta de 95 de ani.

Redăm în continuare mesajul Preasfințitului Vasile: 

 

Preasfinția Voastră,

       

Vestea încetării din viață a Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Justinian, a îndoliat întreaga Eparhie ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, care se desparte de părintele ei sufletesc și de  propriul ei păstor.

Înzestrat de Dumnezeu cu o viață îndelungată, încă din tinerețe a pus-o în slujba Bisericii Ortodoxe pe care a slujit-o cu devotament ca monah, ieromonah și arhiereu.

Speranța izvorâtă din credința noastră creștină ne luminează în aceste momente, încredințându-ne de cuvintele Mântuitorului adresate Martei care îl plângea pe fratele ei: „Eu sunt învierea și viața; cel care crede în Mine, chiar dacă va muri, va fi viu. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată”(Io 11,25-26).

Însuflețiți de speranța Învierii și de puterea Mântuitorului care a învins moartea, ne rugăm și noi Domnului și Îi cerem să-l odihnească în pace, cu cei drepți să-l numere și spre el să se îndure ca un bun și de oameni iubitor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

† Vasile

Episcop de Maramureş

---------------------------

Preasfinţiei Sale

Preasfinţitului Iustin Hodea Sigheteanu

Arhiereu Vicar

Episcopia Ortodoxă Română

a Maramureșului și Sătmarului

 

 

 

  

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.