Marți, 16 Aprilie 2024

13 mai 2023: Pelerinaj la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației

Sâmbătă, 13 mai 2023, va avea loc pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației, care se va desfășura după următorul program:

- Ora 9:00 - Procesiune de la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței

- Ora 10:30 - Sfânta Liturghie Arhierească.

Este primul an în care pelerinii vor putea să vadă Sanctuarul în construcție, pe pământul pe care se fac pelerinaje de mai mult de 20 de ani.

„Am pus piatra de temelie a Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, un moment important din viața Bisericii, un moment deosebit de frumos și important din viața fiecăruia dintre noi, cei care suntem cărămizi vii în templul spiritual al Domnului. Piatra de temelie este Dumnezeu Domnul”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău la pelerinajul din 14 mai 2022, atunci când s-a sfințit piatra de temelie a Sanctuarului. „El este stânca în care ne putem încrede, El este stânca cea tare, El este cel care ne însoțește și mereu împarte haruri, bucurii și speranța mântuirii. Stânca este și credința în Mântuitorul Hristos și astăzi se actualizează cuvintele Mântuitorului: Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea și porțile iadului nu o vor birui”. Iar credința noastră ne îndeamnă la implicare și la asumare, acest lucru fiind explicat de Episcopul de Maramureș: „Dragi pelerini, suntem și noi pietre vii, urmașii martirilor, ai mărturisitorilor, fiii Bisericii Catolice... așa cum spunea Fericitul martir Iuliu Hossu: Lupta mea s-a sfârșit, a voastră continuă”. Piatra aceasta de temelie pe care azi am sfințit-o „cuprinde toată memoria trecutului, dar este și baza unui viitor, un viitor al țării noastre pe care o dorim liberă, pentru că de aici va fi o chemare la unitate, o chemare la sfințenie, o chemare la bucurie”, a afirmat atunci Preasfințitul Vasile Bizău.

În anul 2022, s-a construit fundația, demisolul și s-a ajuns la cota 0, iar lucrările în curs prevăd ridicarea zidurilor bisericii propriu zise.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.