Vineri, 19 Aprilie 2024

Absolventul de Teologie Chiriloaei Robert a devenit diacon

Duminică, 26 martie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfinția Sa Vasile Bizău a conferit treapta diaconatului tânărului Chiriloaei Robert-Benone, absolvent de Teologie al Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea.  

Vorbind despre evanghelia duminicii (Mc. 9, 17-32), Ierarhul a făcut apel la abandonul în brațele Domnului spre a avea o pace profundă a inimii. „Toate sunt cu putință celui care crede”. În evanghelia de astăzi, accentul este pus pe credință și rugăciune. „Pentru a învinge răul din tine însuți, pentru a-ți învinge gândurile, pornirile, pentru a-ți da măsură vieții, faptelor, gândurilor, este nevoie de rugăciune. Rugăciunea este dialogul și convorbirea cu Dumnezeu”.

Pentru tânărul diacon s-au unit astfel în rugăciune și i-au fost aproape familia, prietenii, cei doi frați preoți și fratele diacon, rectorul Seminarului din Oradea, pr. Anton Cioba, precum și întreaga parohie „Sfânta Maria” și părinții slujitori ai comunității.

„Rugăciunea este un dialog. Cel care se roagă, vorbește, dar și ascultă cu urechea interioară, a inimii. Omul credincios îți dezvoltă un simț interior, simțirea prin care el simte în sufletul lui cuvintele lui Dumnezeu, simte însoțirea lui Dumnezeu. În felul acesta, el crește în credință și rugându-se, el susține credința”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile în Cuvântul de Învățătură.

Parcurs academic al noului diacon:

Tânărul Chiriloaei Robert-Benone s-a născut la 20 iulie 1993 în localitatea Fălticeni, Jud. Suceava.

În perioada 2004-2008 urmează ciclul gimnazial la Școala „Constantin Blănaru” din Cornu Luncii, jud. Suceava.

În anul 2008 se înscrie la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, profil vocațional Teologie.

În perioada 2017-2021 urmează cursurile Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, iar în anul 2021 obține diploma de Licență în Teologie. În același an se căsătorește cu tânăra Amalia-Sorina, iar Bunul Dumnezeu le-a binecuvântat căsnicia cu un copil.

Dumnezeu să-i dăruiască diaconie sfântă!

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.