Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

PS Vasile, urare la început de an: „Să creștem cu vârsta, cu înțelepciunea și cu harul!”

„Să creștem cu vârsta, cu înțelepciunea și cu harul, înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor!”, este urarea pe care Preasfinția Sa Vasile Bizău a  făcut-o duminică, 1 ianuarie 2023, în biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, unde a celebrat Sfânta Liturghie de început de an. Cuvintele din urare reprezintă finalul evangheliei duminicii  și sunt cuvinte care-l caracterizează pe Isus Hristos: Isus creştea în înţelepciune, statură şi har înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor (Lc 2, 52). Este și „vocația creștină prin excelență, aceea de a crește în înțelepciune, în har și în sfințenie”, asemenea lui Isus Hristos, modelul nostru de viață. „Harul lui Dumnezeu ne însoțește pe fiecare” în realizarea acestei propuneri, a asigurat PS Vasile, și aceasta este posibil urmând farul credinței din sufletul nostru, „lumina care ne-a atins, ne-a luminat și care ne însoțește în decursul vieții noastre, zi după zi, an după an”.

Eparhul de Maramureș a vorbit despre iertare și asumarea crucii vieții noastre, a fiecăruia, precum și despre a fi conștienți de importanța fidelității în credință, despre participarea regulată la Sfânta Liturghie și primirea Euharistiei, centrul vieții noastre de credință și farul nostru călăuzitor.

„Suntem la începutul unui nou an, pe care-l privim cu ochii harului și ai luminii, știind că Dumnezeu este cu noi și ne însoțește pe toate cărările vieții și aceasta este pentru noi o creștere în înțelepciune și în harul de a vedea totul cu ochii lui Hristos”, a punctat Preasfinția Sa Vasile, urând tuturor credincioșilor mulți și binecuvântați ani.

Biroul eparhial de presă

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.