Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

PS Vasile în parohia „Sfânta Cruce”: „Postul Crăciunului ne invită să înlăturăm ceea ce ne îndepărtează de voia lui Dumnezeu”

Duminică, 14 noiembrie, Prasfințitul Vasile Bizău a efectuat o vizită pastorală în parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare, unde a celebrat Sfânta Liturghie alături de pr. Simion Ilieș, parohul comunității, pr. dr. Tâmbuș Ioan și pr. diacon Paul Osoian.

„De mâine începe o perioadă importantă pentru parcursul nostru spiritual, Postul Crăciunului, care ne invită pe toți să înlăturăm ceea ce ne îndepărtează de voia lui Dumnezeu, ceea ce, în viață, ne dăunează într-un fel sau altul. Ne invită să venim spre Cel ce vine spre noi, Cel ce mereu se face rob, mereu vine în întâmpinarea noastră, ne cheamă, ne însoțește. Pentru aceasta, noi trebuie să deschidem mereu ochii și să vedem această prezență, o prezență iubitoare, venirea lui Dumnezeu care se lasă cinstită, îndeosebi în inimile celor care cred și care caută să actualizeze credința lor”, a afirmat Preasfințitul Vasile în cuvântul de învățătură, îndemnând credincioșii prezenți la celebrare să înceapă Postul Crăciunului cu inimile deschise spre a-L primi cu bucurie pe Pruncul Isus.

„Evanghelia de azi ne cheamă să recunoaștem esențialul, a afirmat Ierarhul, Să-l iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi! (Lc. 10, 25-37). Este esența trăirii religioase și Isus confirmă: Mergi şi fă şi tu la fel!.” Isus ne îndeamnă să avem grijă de cei săraci, de cei nevoiași și spune că El, la rândul Său, ne va dărui viața veșnică. „Este dimensiunea Cristologică a învățăturii evangheliei de azi, în care samarineanul milostiv este însuși Mântuitorul Hristos. El este Cel care a luat asupra sa durerile noastre și păcatul lumii...” și ne invită să ne îngrijim și noi aproapele, asemenea Lui. Prin această pildă, Sfânta Evanghelie ne propune să medităm la modul în care noi ne predispunem și acționăm atunci când vedem un om în nevoi: cu care trecător ne asemănăm? Ne readuce la esența trăirii creștine.

Preasfințitul Vasile a îndemnat credincioșii ca în această perioadă să ceară lui Dumnezeu darul credinței, să sporească în fiecare înțelepciunea de a deschide ochii spre a vedea și simți prezența lui Dumnezeu în acest parcurs spiritual pe care azi îl începem, spre a acționa cu folos și a înfăptui binele.

Părintele paroh Simion Ilieș a mulțumit Preasfințitului pentru prezența în mijlocul comunității „Sfânta Cruce” din Baia Mare și pentru cuvântul de învățătură rostit.

Biroul eparhial de presă

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.