Vineri, 19 Aprilie 2024

S-a desfășurat olimpiada de religie, faza eparhială. 14 elevi din eparhia noastră vor merge la faza națională

Sâmbătă, 18 Martie 2023, s-a desfășurat, la Baia Mare și Satu Mare, olimpiada de religie greco-catolică, faza eparhială.

La Baia Mare, concursul a fost găzduit de școala Episcopiei greco-catolice de Maramureș, Școala „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, iar la  Satu Mare, proba de olimpiadă s-a desfășurat la Colegiul Național „Ioan Slavici”. Au participat peste 80 de elevi.

Cuvinte de încurajare și urări de mult succes au venit din partea Preasfinției Sale Vasile Bizău, care în debutul probei de concurs, s-a rugat împreună cu elevii, profesorii și doamna director Daniela Ramona Barbu, în capela Școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu”. La Satu Mare, elevii au fost binecuvântați și încurajați de părintele Fisher Eduard. 

Cu subiecte primite în acest an de la Ministerul Educației, începând de la ora 10, elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a finaliza toate punctele de concurs cerute, iar la final au avut un moment de socializare și au luat prânzul cu toții împreună.

În urma corectării lucrărilor, un număr de 14 elevi, 6 din Maramureș și 8 din Satu Mare, reprezentanți ai claselor V-XII, vor participa la faza națională de Religie Catolică, care se va desfășura la Oradea, în 19-23 aprilie 2023.

„Proba de olimpiadă a decurs bine, mulțumesc colegilor profesori și preoți care au fost implicați în Comisia județeană a olimpiadei”, a afirmat la final domnul inspector Adrian Roman.  

„Concursul s-a desfășurat în condiții foarte bune, copii au fost bine pregătiți, fapt pentru care nu avem note mai mici de 7”, a declarat părintele inspector Ioan Codrea.

Olimpiada de religie greco-catolică este organizată anual de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș (Inspectori pr. prof. dr. Ioan Codrea și prof. Adrian Cosmin Roman), în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Maramureş şi Satu Mare și conducerea școlilor gazdă. 

Biroul eparhial de presă

Satu Mare

Baia Mare

 

 

 

 

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.