Joi, 28 Martie 2024

ȚARA OAȘULUI: Hram și sfințire de casă parohială la Vama

Comunitatea greco-catolică din localitatea Vama (Țara Oașului) s-a bucurat duminică, 10 septembrie 2017, de prezența în mijlocul său a Preasfințitului Vasile Bizău, care a luat parte la hramul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” de aici. Sărbătoarea a fost dublată de faptul că, după ani de eforturi, s-au finalizat lucrările de construcție a casei parohiale greco-catolice din localitate și astfel, aceasta a putut fi binecuvântată cu ocazia hramului.

„Nașterea Născătoarei de Dumnezeu a adus o mare bucurie în toată lumea și această bucurie continuă și se reînnoiește în sufletele celor credincioși. Această bucurie se reînnoiește de fiecare dată în sufletele celor care îl iubesc pe Dumnezeu, care o iubesc pe mama sa și a celor care urmează un drum în credință și un drum al vieții spirituale”, a afirmat Preasfințitul Vasile în deschiderea cuvântului de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii.

Vorbind despre eforturile pe care întreaga Biserică le-a depus în ultimii 27 de ani de a reconstrui biserici și case parohiale în aproape toate localitățile Eparhiei, Ierarhul a invitat credincioșii prezenți să rămână statornici în credință și să-și alimenteze în mod continuu credința: „Prin realizarea bisericii și a casei parohiale, comunitatea de aici are asigurată întreaga structură pentru a rămâne disponibilă pentru rugăciune… Ne rămâne pe mai departe misiunea rugăciunii în armonie, pentru că lumina nu se stinge atâta timp cât ea este întreținută, atâta timp cât este ulei în candelă. Și trebuie să punem ulei în candelă pentru ca lumina să nu se stingă. Acest ulei în candelă este participarea noastră, viața de rugăciune personală și comunitară, statornicia noastră și exemplul pe care noi îl dăm în lume”, a spus Arhiereul.

La sfârșitul celebrării, părintele paroh Vasile Vraja a mulțumit Preasfințitului Vasile, preoților și credincioșilor pentru prezența la sărbătorea parohiei și a invitat pe toți să ia parte la agapa pregătită cu mult drag de credincioșii parohiei Vama.  

Biroul eparhial de presă 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.