Marți, 23 Aprilie 2024

Coronavirus. Papa Francisc se roagă Fecioarei Maria a Divinei Iubiri

Într-un mesaj video, papa Francisc imploră protecția Preacuratei Fecioare Maria a Iubirii Divine în contextul situației de urgență generată de noul Coronavirus. Mesajul video al pontifului va deschide Sfânta Liturghie celebrată miercuri, 11 martie a.c., la Sanctuarul Preacuratei Fecioare Maria a Iubirii Divine (Madonna del Divino Amore) în ziua de post şi rugăciune anunțată de cardinalul vicar Angelo De Donatis, care prezidează celebrarea euharistică.

11 martie 2020 – Vatican News. Încredințarea Romei, a Italiei și a lumii protecției Maicii lui Dumnezeu ca semn de mântuire și de speranță în aceste zile de urgență sanitară. Acesta este gândul pe care papa Francisc îl exprimă într-un mesaj video cu prilejul Sfintei Liturghii în program miercuri, cu începere de la ora locală 17, la Sanctuarul Preacuratei Fecioare Maria a Iubirii Divine (Madonna del Divino Amore), amplasat pe una din colinele câmpiei romane.

Directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a anunțat participarea spirituală a papei Francisc la rugăciunea înălțată Preacuratei Fecioare Maria, la picioarele căreia, în 1944, papa Pius al XII-lea și romanii au implorat salvarea Romei în cursul retragerii trupelor naziste.

La 75 de ani de atunci, Roma și întreaga Italie se confruntă cu o altă situație de urgență, de data aceasta invizibilă dar la fel de amenințătoare. Și de această dată, Preacurata Fecioară Maria a Iubirii Divine este o ancoră de salvare pentru Roma, pentru Italia și pentru întreaga lume. Difuzarea Mesajului Sfântului Părinte este prevăzută la începutul Sfintei Liturghii transmisă în direct de TV2000 şi în modalitatea streaming pe pagina de facebook a Diecezei de Roma. Sfânta Liturghie se celebrează în absența credincioșilor, pentru a evita contagierea cu noul Coronavirus.

Într-o notă privind inițiativa, Vicariatul de Roma informează că este prevăzută o colectă diecezană extraordinară care va fi oferită personalului sanitar aflat în prima linie în această perioadă de urgență.

Sanctuarul care o venerează pe Născătoarea de Dumnezeu cu titlul de Fecioara Divinei Iubiri exprimă legătura care o unește pe Fecioara Maria cu Duhul Sfânt, de la primul moment al existenței sale și până la înălțarea sa".

De altfel, la rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică, 8 martie, recitată în biblioteca apartamentului papal din Palatul Apostolic, papa Francisc avea alături icoana Sfintei Fecioare a Divinei Iubiri care o înfățișează pe Născătoarea de Dumnezeu ținându-l în brațe pe Fiul Isus. Deasupra lor tronează Duhul Sfânt, sub formă de porumbel.

Papa Francisc a fost în vizită pastorală la bine-cunoscutul Sanctuar roman în 2018, la 1 mai, în vreme ce Benedict al XVI-lea a inaugurat solemn luna mariană la același sanctuar, în data de 1 mai 2006.

Sursa: www.vaticannews.va

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.