Joi, 28 Martie 2024

Tabără de vară la mănăstirea surorilor Maicii Domnului din Sighetu Marmației

Peste 100 de copii au participat la tabăra de vară organizată la mănăstirea surorilor Maicii Domnului din Sighetu Marmației, realizată în colaborare cu Asociația Caritas Greco-Catolic Maramureș și parohia Tisa, în perioada 2-7 august 2021.

Fiind conștienți de faptul că ”Cea mai eficientă educație pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase„ (Platon), am hotărât „să ne implicăm ne implicăm și să participăm, împreună cu cei 40 copii beneficiari ai proiectului Contează pe noi, împreună vom reuși!, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020, în organizarea și desfășurarea taberei de zi de la Centrul Emanuel, a afirmat părintele Dunca Gheorghe (Președinte Caritas) la finalul taberei. Alături de cei 40 de copii incluși în proiectul asociației, au participat 50 de copii înscriși la centrul Emanuel și 19 copii din parohia Tisa.

Cu toții s-au bucurat de multe activități zilnice precum: activități practice pe grupe de vârstă, cateheze, ateliere de pictură, desen, modelare, curs de prim ajutor, jocuri, dansuri, precum și mesele luate împreună, pregătite cu mare grijă de surori.

Alături de surori, au lucrat cu mare dăruire peste 25 de voluntari din Asociația Smith, tineri care frecventează mănăstirea și Parohia Greco-Catolică, din localitatea Tisa, precum și voluntari italieni din Asociația Time 4 Life.

A fost multă muncă, dar și multă satisfacție și voie bună în curtea surorilor din Sighet, timp de 6 zile, momente care vor rămâne în sufletul organizatorilor, voluntarilor, dar și în sufletul copiilor care au participat și al părinților lor.

Centrul de Zi „Emanuel” funcționează în vecinătatea Mănăstirii „Maica Îndurerată” din Sighet și prins viață la inițiativa surorilor din Congregația Maicii Domnului. Este destinat să vină în întâmpinarea copiilor de vârstă școlară, printr-un program socio-educativ de tip after-school, spre „prevenirea abandonului sub diferitele sale forme: familiar-afectiv, școlar-educativ, social-moral, a marginalizării și instituționalizării copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, menite să sprijine însușirea și dobândirea unor deprinderi și abilități pentru o dezvoltare armonioasă și o viață independent”, citim pe site-ul surorilor CMD.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.