Joi, 18 Aprilie 2024

Un milion de stele – Ediția 2017

În zilele de 26 și 27 octombrie a avut loc, la Baia Mare, Sighetu Marmației și Șomcuta Mare, evenimentul „Un milion de stele”. Organizat anual de către Asociația Diecezană Caritas Greco-Catolic Maramureș, evenimentul își propune să fie o rază de speranță pentru familiile și persoanele aflate în dificultate, care apelează la serviciile Caritas.   

Astfel, sute de elevi s-au adunat în joi, 26 octombrie la Sighetu Marmației, vis a vis de Liceul Taras Sevcenko, sub sloganul „Aprinde o stea pentru comunitatea ta!”. Sub acelaș slogan s-au adunat vineri, 27 octombrie, sute de elevi, împreună cu cadrele didactice, părinții și bunicii lor, la Baia Mare, în Biserica „Sfânta Cruce”, precum și la Șomcuta Mare, la biserica greco-catolică și la casa de cultură „Aurel Buteanu”. Participanții s-au rugat, au cântat și au aprins câte o lumânare în semn de solidaritate cu cei aflați în dificultate. De asemenea, au donat câte o sumă simbolică pentru persoanele și familiile care se adresează asociației Caritas pentru a cere ajutor material.

Asociația Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureș -director pr. Dunca Gheorghe- mulțumește pentru prezență și implicare cadrelor didactice, părinților și copiilor de la Sighetu Marmației, Șomcuta Mare și Baia Mare, care se dovedesc a fi tot mai numeroși de la an la an. Parteneri: Sighetu Marmației – Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihaly de Apșa”, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Școala „George Coșbuc”; Baia Mare - Școala Primară ,, Ep. Dr. Alexandru Rusu”; Grădinița cu program prelungit Nr. 9; Grădinița cu program prelungit Nr. 27; Grădinița cu program prelungit ,,Floare de colț”; Grădinița ,,Ion Creangă”; Grădinița cu program prelungit Nr. 10; Colegiului Tehnic ,,C.D. Nenițescu”, voluntarii de la Asociația Tinerilor Catolici (pr. Angel Zareczki), pr. Simion Ilieș - biserica ,,Sfânta Cruce”, voluntarii de Universitatea de Nord Baia Mare – Facultatea de Asistență Socială; Șomcuta Mare: parohia greco-catolică – pr. protopop Vasile Butean, Liceul „Ioan Buteanu”, Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 şi Grădiniţa nr. 2.

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.