Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

ÎNCEPUTURILE EPARHIEI: Expoziția de documente istorice va fi mutată azi la Satu Mare

Expoziția de documente istorice inaugurată în cadrul simpozionului Comuniune Eclezială – Eparhia de Maramureș și Sfântul Scaun va fi transportată de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare și expusă, începând de azi, 26 mai, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare.

Duminică, 28 mai, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10:30, va avea loc prezentarea acesteia de către pr. dr. Marius George Nicoară, responsabil al Departamentului pentru Cultură din cadrul Episcopiei Greco Catolice de Maramureș.

Expoziția cuprinde documente preluate atât din Arhivele Secrete Vaticane și din Arhivele Congregației pentru Bisericile Orientale din Roma, cât și documente din Arhivele Naționale ale României, care atestă începuturile Eparhiei de Maramureș și numirea primului titular al Scaunului Episcopal din Baia Mare – Episcopul Dr. Alexandru Rusu.

În cadrul simpozionului din data de 12 mai a avut loc și lansarea cărții „Scrisori  Pastorale” ale Episcopului dr. Alexandru Rusu (Ed. Surorile Lauretane), care cuprinde toate scrisorile pastorale scrise de către Preasfințitul Rusu cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun și Paști și cu ocazia începutului postului Paștelui. Cartea se va afla, de asemenea, spre vânzare începând de duminică, și la Sediul Protopopiatului din Satu Mare. Prețul unei cărți este de 20 Ron.  

La Satu Mare, expoziția itinerantă va rămâne deschisă publicului timp de cinci săptămâni. După aceea, va fi mutată la Sediul Protopopial din Negrești Oaș, iar ulterior, la fiecare Sediu Protopopial pe rând, pentru a fi vizitată de către credincioșii întregii eparhii.

Biroul eparhial de presă

 

   

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.