Vineri, 19 Aprilie 2024

Apariție editorială: „Scrisori Pastorale” – de Episcop Dr. Alexandru Rusu

O nouă publicație mult așteptată întregește colecția de volume a Editurii Surorilor Lauretane din Baia Mare. Apărută în luna mai a acestui an, cartea „Scrisori Pastorale” reunește toate scrisorile pastorale scrise de către Preasfințitul Doctor Alexandru Rusu, primul Păstor al Eparhiei Greco Catolice de Maramureș, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Paști și cu ocazia începutului Postului Mare. Perioada în care au fost redactate scrisorile se întinde între anii 1931 și 1948, primul însemnând anul în care Episcopul a fost instalat la Baia Mare ca Ierarh de Maramureș, iar ultimul, anul în care a fost arestat de către securitate și transportat la schitul Dragoslavele, sub paza siguranței și cu regim de lagăr, împreună cu ceilalți 5 episcopi greco-catolici români.   

Prefața cărții, scrisă de către Preasfințitul Vasile Bizău, surprinde, pe scurt, momentele cheie din perioada înființării Eparhiei de Maramureș, precum și profilul pastoral al primului său Arhiereu, așa cum reiese din scrisorile redactate de el însuși. „În paginile acestui volum transpare, ca un filon de lumină, existența unei puternice legături sufletești între ierarh și credincioșii încredințați grijirii sale pastorale, cărora le vorbește ca un părinte nu doar în virtutea îndatoririlor sale, ci mai ales a dorințelor și proiectelor sale de a atinge idealul evanghelic al unității sufletești de a fi o turmă și un păstor”, afirmă PS Vasile.

„În semn de recunoștință pentru cel ce ne vorbește și astăzi prin Scrisorile sale pastorale, suntem bucuroși să punem la îndemâna cititorului de azi acest volum, cu dorința de a fi primit și citit cu încredere”, scrie Preasfințitul Vasile Bizău la finalul introducerii.

Cartea poate fi achiziționată la prețul de 20 Ron, de la Sediul Episcopiei Greco-Catolice, Biroul Contabilitate (Str. Vasile Lucaciu 50, Baia Mare), precum și de la Magazinul Surorilor Lauretane din fața Bisericii „Sfânta Cruce” (Bd. Independenței 12, Baia Mare).   

Biroul eparhial de presă

  

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.