Marți, 23 Iulie 2024

COMUNICAT CER: ÎNDEMN PENTRU ANUL ELECTORAL 2024

 

Oradea, nr. 94/15.05.2024

 

ÎNDEMN PENTRU ANUL ELECTORAL 2024

 

Dragi frați și surori!

Alegerile care urmează ne îndeamnă să conștientizăm rolul nostru în modelarea viitorului comunităților noastre. Trebuie să îmbrățișăm și în mod public valorile prin care comunitatea creștină se dezvoltă și crește.

Vă îndemnăm să fiți deschiși spre candidații care, cu vigoare și angajament înnoit, doresc să servească unitatea în lumina învățăturii Evangheliei, în favoarea păcii și a democrației.

Să reflectăm cu seriozitate la cei care ne-au reprezentat sau ne pot reprezenta și care se implică în dezvoltarea și construirea societății, care promovează binele comun, valorile morale, sănătatea, educația, oportunitățile economice, cultura și prezența religioasă în viața socială.

Vă îndemnăm, așadar, să participați la vot, știind că „în creștinism, măsura întregii gândiri politice este demnitatea omului dată de Dumnezeu" (DOCAT 196). „Mandatul nostru, în calitate de catolici, este de a transforma societatea într-o civilizație a iubirii. Este important ca și catolicii să contribuie în mod responsabil pentru a se asigura că pozițiile bune prevalează și au șansa unui vot majoritar.” (DOCAT 319)

Puterea Duhului Sfânt să ne ajute să servim comunitatea noastră cu perseverență și curaj. Această slujire să ne poată conduce la un viitor fericit în beneficiul tuturor fraților și surorilor noastre și al întregii lumi.

Cu arhierească binecuvântare,

Episcopii catolici din România

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.