Marți, 23 Aprilie 2024

Celebrarea Sfântului Maslu la Sighet

În Duminica a patra din Postul Mare, la Capela Martirilor și Mărturisitorilor din cadrul Protopopiatului Sighet, începând cu ora 18:00 s-au unit în rugăciune preoți și credincioși pentru a celebra Taina Sfântului Maslu. Într-o atmosferă de liniște și reculegere, părintele protopop Iusco Vasile a adresat invitația tuturor celor prezenți de a fi participanți la celebrare, de a oferi acest timp pentru ascultarea și meditarea Cuvântului lui Dumnezeu, propus de cele șapte Sfinte Evanghelii care se vor citi, precum și intenția de a cere de la Domnul vindecare sufletului și trupului.

După începerea oficiului, credincioșii au avut ocazia să se mărturisească, un preot fiind la dispoziția lor pe toată durată celebrării. După citirea Evangheliilor a urmat un cuvânt de învățătură referitor la însemnătatea Tainei Sfântului Maslu. Preotul Corneștean Bogdan, paroh în localitatea Biserica Albă din dreapta Tisei a rostit acest cuvânt și a argumentat cu citate din Sfânta Scriptură, celebrarea acestui sacrament de către apostoli și necesitatea primirii lui pentru vindecare. La finalul celebrării, credincioșii au primit ungerea cu uleiul binecuvântat și au rămas în reculegere până la terminarea ungerii. Alături de credincioși, au fost prezente la rugăciune câteva surori din Congregația Maicii Domnului de la Sighetu Marmației. La final credincioșii au primit binecuvântarea din partea tuturor preoților, iar părintele protopop a mulțumit lui Dumnezeu pentru harurile primite, preoților participanți, precum și tuturor credincioșilor.

Seara de rugăciune s-a încheiat cu o agapă frățească la care au participat toți cei prezenți, având ocazia de a socializa și a schimba impresii, exprimând bucuria și dorința de a participa mai des la astfel de evenimente.

                                                                   Secretariatul Protopopiatului Sighet

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.