Joi, 25 Aprilie 2024

PS Vasile la Satu Mare: „Acolo unde Spiritul lui Hristos este prezent, acolo este împlinirea vieții”

Cu ocazia sărbătorii Sfintei Treimi și a Sfântului Anton de Padova, luni 13 iunie 2022 (a doua zi de Rusalii), Preasfințitul Vasile a fost prezent în comunitatea parohială „Sfântul Anton” din Satu Mare, care și-a sărbătorit hramul. La Sfânta Liturghie, celebrată de Eparhul de Maramureș, au concelebrat: părintele protopop Dumitru Roman, părintele paroh Bonea Daniel și un sobor de preoți din parohiile învecinate.

„Sărbătoarea Coborârii Spiritului Sfânt ne aduce aminte de această moștenire: că Isus ne-a dăruit Spiritul Sfânt, Spiritul Său”, a afirmat PS Vasile, explicând că doar gândul de a fi mereu însoțiți de Spiritul lui Dumnezeu aduce confort celor care cred în Dumnezeu. „Acolo unde Spiritul lui Hristos este prezent, acolo este plinătate de viață, bucurie, pace, acolo este împlinirea vieții”. „Neliniștit este sufletul omului până când nu se va odihni în Tine” spunea Sfântul Augustin, citat în predică de către Episcop. Nu avem niciodată o odihnă profundă decât atunci când suntem în Dumnezeu, decât atunci când viața noastră urmează învățătura evangheliei și ne străduim să fim făuritori de pace și de comuniune. Doar atunci sufletul omului se regăsește în comuniune și în pace”, a spus PS Vasile. Rugăciunea continuă, a explicat Eparhul, este cea care zidește comunitatea de credință. Iar darul Spiritului Sfânt care se coboară peste comunitate, asemenea coborârii Lui peste apostolii adunați în cenacol, o face pe aceasta să scape de teamă și să-l mărturisească pe Hristos în fața lumii, asemenea apostolilor: „Cine-l iubește pe Hristos, acela este purtător de Spirit. Spiritul Sfânt trăiește în inima omului care-L iubește pe Hristos. Unde există iubire de Hristos este si iubire de semeni, pace, armonie și omul se lasă insuflat de tot ceea ce este lucrarea lui Dumnezeu”.

Părintele paroh Bonea Daniel a mulțumit la final Preasfințitului Vasile pentru cuvintele și îndrumările spirituale rostite în comunitatea parohială „Sfântul Anton” din Satu Mare, exprimându-și aprecierea că a răspuns pozitiv invitației de a fi prezent azi aici, chiar dacă multe alte parohii din Eparhie își sărbătoresc hramul și cu siguranță a fost invitate și în alte locuri. A mulțumit confrațitor preoți, persoanelor consacrate și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoarea parohiei.

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.