Joi, 28 Martie 2024

Hramul parohiei „Sfântul Nicolae” din Satu Mare

„Sărbătoarea Sfântului Nicolae ne cheamă pe toți în această seară la Sfânta Liturghie aici, în parohia voastră din Satu Mare, unde el este cinstit în mod deosebit, fiind patronul acestei biserici”, a afirmat PS Vasile Bizău în deschiderea cuvântului de învățătură rostit în parohia „Sfântul Nicolae” din Satu Mare, cu ocazia hramului acesteia, sărbătorit luni, 6 decembrie, de la ora 18:00. Alături de Preasfințitul, au concelebrat părintele paroh Pallai Adalbert și alți preoți invitați la sărbătoare, din oraș și din localitățile învecinate.

 „Chemarea Sfântului Nicolae este una puternică, glasul lui îl auzim dacă urechile noastre sunt deschise înspre vocea credinței. Dacă avem obișnuința interioară de a căuta și a asculta glasul sfinților, îl regăsim și pe cel al Sfântului Nicolae, care ne cheamă să-L lăudăm pe Dumnezeu și în aceeași măsură cu lauda pe care o aducem lui Dumnezeu, să reînnoim fiecare dintre noi bucuria de a fi în turma lui Hristos”, a afirmat Ierarhul.

Sfântul Nicolae este unul cunoscut și cinstit în toate bisericile și în afara lor, și se face model pentru cei care vor să urmeze învățătura creștină, a explicat PS Vasile: „În Sfântul Nicolae găsim așadar această deschidere universală și această căutare a sa de a se face aproape de orice om. Sunt cunoscute minunile Sfântului, actele lui de binefacere, grija lui pentru ceilalți, pentru cei săraci… Vocația ecumenică ne cheamă pe toți să fim atenți la cei din jur, ne cheamă să nu ne închidem, să nu fim doar noi între noi, prizonieri ai propriilor ideologii. Vocația ecumenică, care este una a trăirii creștine și a căutării de a face bine în jurul nostru, este evanghelică. Iar evanghelia se propovăduiește prin gesturi, prin fapte concrete, prin atitudine”. Sfântul Nicolae ne învață ce este bunătatea, „iar acolo unde este prezentă această virtute a bunătății, omul gustă mai mult din bunătatea lui Dumnezeu”.

La final, părintele paroh Pallai Adalbert a mulțumit Preasfințitului pentru frumoasele cuvinte rostite în parohia din Satu Mare și tuturor celor care s-au alăturat sărbătorii parohiei, unindu-se în rugăciune cu credincioșii de aici.    

Biroul eparhial de presă

 

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.