Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Absolventul de Teologie Simon Istvan Miklos a devenit diacon

Duminica, 6 octombrie a.c., la invitația părintelui paroh Kudla Gheorghe, Preasfințitul Vasile a participat la sărbătoarea hramului parohiei greco-catolice de limbă maghiară, ,,Acoperământul Maicii Domnului”, din Livada. 

În cadrul Sfintei Liturghii, a ridicat la treapta diaconatului pe tânărul absolvent de teologie Simon Istvan Miklos.

„Cerem astăzi harul lui Dumnezeu pentru tânărul Simon Istvan, care va primi prima treaptă a preoției, diaconatul. Și pe acest drum pe care se angajează pentru toată durata vieții, el dorește să-L slujească pe Dumnezeu și comunitatea în starea celibatară, necăsătorit, alegând, în felul acesta, să fie disponibil pentru rugăciune și pentru credincioși”, a afirmat Preasfințitul Vasile în cuvântul său de învățătură.

Parcurs academic:

Tânărul Simon Istvan Miklos s-a născut la data de 14 aprilie 1991 în localitatea Cidreag, județul Satu Mare, într-o familie greco catolică activă. Școala generală a urmat-o în localitatea natală între anii 1998-2006. În 2010 este absolvent al Grupului Școlar Teologic Romano-Catolic ,,Ham Janos” din Satu   Mare,   profilul   umano-teologic.   După  susținerea  examenului   de  Bacalaureat,   se înscrie la Institutul Teologic Greco-Catolic ,,Szent Atanaz” din Nyiregyhaza, Ungaria pe care îl absolvă în anul 2015. După patru ani este trimis la Budapesta, la Universitatea Catolică Pazmany Peter, unde își încheie studiile în anul 2018.

După 8 ani de studii teologice, se întoarce în țară unde ocupă funcția de profesor de religie greco-catolică în satele Cidreag și Porumbești. Tânărul  Simon Istvan Miklos alege în deplină libertate calea slujirii preoțești în stare celibatară.

Îl rugăm pe Atotputernicul Dumnezeu să-i dăruiască diaconie sfântă!

Biroul eparhial de presă

 

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.