Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

Mesaj de felicitare către Întâistătătorul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului!

Preasfințitul Vasile Bizău a transmis un mesaj de felicitare Preafințitului Iustin Hodea, în urma alegerii sale de către Sinodului Bisericii Ortodoxe Române ca Întâistătător al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, pe data de 16 decembrie a.c.

Redăm mai jos mesajul integral:

                        Preasfinția Voastră,

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului are un nou eparh, ca urmare a alegerii Preasfinției Voastre de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

Această nobilă misiune apostolică de Întâistătător, Păstor și Părinte, Vă onorează și, în același timp, Vă însărcinează cu purtarea de grijă a celor încredințați spre păstorire.

Ca fiu al acestor locuri cunoașteți bine tradițiile și sensibilitățile religioase ale comunităților acestor meleaguri, care caută să trăiască creștinește și să se manifeste în pace și libertate.

Zona Maramureșului și Sătmarului se distinge prin vitalitatea și manifestarea credinței, prin specificitatea și bogăția tradițiilor populare strămoșești și prin diversitatea confesională care își caută încă justa înțelegere, în speranța vindecării rănilor.

Vă felicităm pentru această alegere și Vă dorim păstorire îndelungată, rodnică în pace și sănătate.

Sărbătoarea Nașterii Domnului de care ne apropiem să Vă aducă bucurie și bună sporire a darurilor spirituale!

La mulți și sfinți ani!

Cu frățească dragoste în Hristos Domnul,

† Vasile

Episcop de Maramureş

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.